گرایش های کارشناسی ارشد حقوق

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

گرایش های کارشناسی ارشد حقوق
گرایش های کارشناسی ارشد حقوق

آزمون کارشناسی ارشد حقوق
کنکور کارشناسی ارشد رشته حقوق همزمان با سایر رشته های مقطع کارشناسی ارشد برگزار می شود. ثبت نام در این آزمون و کل مراحل برگزاری و اعلام نتایج آن توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام می شود.
داوطلبان متقاضی در هنگام ثبت نام، تنها عنوان مجموعه امتحانی را انتخاب می کنند و به سوالات مربوط به آن مجموعه پاسخ می دهند.

کدضریب های ۱۲ گانه مجموعه حقوق در کنکور کارشناسی ارشد
کدضریب های ۱۲ گانه مجموعه حقوق در کنکور کارشناسی ارشد، به همراه گرایش های موجود در هر کد ضریب به شرح زیر می باشد:
کد ضریب ۱ که پرطرفدارترین و پر رقابت ترین زیر گروه گرایش های حقوق است شامل:
    حقوق خصوصی
    حقوق اقتصادی
    سردفتری اسناد رسمی
    حقوق ثبت اسناد و املاک
    حقوق اسناد و قراردادهای تجاری
    حقوق حمل و نقل تجاری
    فقه و حقوق اقتصادی
    حقوق مالی ـ اقتصادی
    مدیریت ثبت اسناد و املاک
    فقه و حقوق خصوصی
    حقوق مالی
    حقوق پزشکی
    علوم قضایی
کد ضریب ۲ شامل:
    حقوق بین‌الملل
کدضریب ۳ شامل:
    حقوق جزا و جرم شناسی
    مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی
    فقه و حقوق جزا
کد ضریب ۴ شامل:
    حقوق عمومی
    مدیریت نظارت و بازرسی
    حقوق دادرسی اداری
    حقوق
کد ضریب ۵ شامل:
    حقوق بشر
کد ضریب ۶ شامل:
    حقوق مالکیت فکری
    حقوق تجارت الکترونیکی
کد ضریب ۷ شامل:
    حقوق محیط زیست
کد ضریب ۸ شامل:
    حقوق تجارت بین‌الملل
    حقوق نفت و گاز
    حقوق انرژی
کد ضریب ۹ شامل:
    معارف اسلامی و حقوق (گرایش خانواده)
    حقوق خانواده
    فقه و حقوق خانواده
کد ضریب ۱۰ شامل:
    حقوق ارتباطات
کد ضریب ۱۱ شامل:
    حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی
    حقوق شرکت‌های تجاری
کد ضریب ۱۲ شامل:
    حقوق کیفری اطفال و نوجوانان

معرفی گرایش های حقوق در مقطع کارشناسی ارشد
گرایش حقوق خصوصی
این گرایش جزو قدیمی‌ترین رشته‌های دانش حقوق می باشد که در سال‌های اخیر در نظام آموزشی کشور به‌ عنوان یک رشته مستقل تدریس می‌شود. در واقع همان حقوق داخلی است که به دو حوزه حقوق خصوصی و حقوق عمومی تقسیم بندی می‌شود.
کلیه حقوق داخلی کشور در یکی از این دو گروه قرار می‌گیرند. حقوق خصوصی قواعد مربوط به روابط اشخاص جامعه با یکدیگر را تنظیم می‌کند و حقوق عمومی روابط متقابل اشخاص و دولت‌ها را با یکدیگر تنظیم می‌کند.
موضوعات مورد بحث در رشته حقوق خصوصی به دو حوزه حقوق مدنی و حقوق تجارت مربوط هستند همچنین دروس دیگری در این رشته تدریس می‌شود ولی حقوق مدنی و حقوق تجارت به صورت پیشرفته و تطبیقی تدریس می‌شود.
گرایش حقوق جزا و جرم شناسی
حقوق جزا به دو قسمت حقوق جزای ماهوی و شکلی تقسیم می‌شود. رشته‌های حقوق جزای عمومی و اختصاصی زیر مجموعه حقوق جزای ماهوی‌اند. حقوق جزای عمومی به مطالعه قواعد کلی و مشترک جرائم و مجازات و حقوق جزای اختصاصی به مطالعه جزایم به طور خاص و شرایط اختصاصی حاکم بر آن‌ها می‌پردازد.
حقوق جزای شکلی که در فاصله بین وقوع جرم و صدور حکم مجازات اهمیت می‌یابد و مجموعه قوانین و مقرراتی است که برای کشف جرم تعقیب متهمان و تحقیق از آنان، تعیین مراجع ذی‌صلاح، شیوه‌های اعتراض به آراء و نیز بیان تکالیف مسئولان قضایی و انتظامي در طول رسيدگي به دعواي كيفري و اجراي احكام از یک‌سو و حقوق آزادي‌هاي متهمان از سوي ديگر، ‌وضع و تدوين شده است.
جرم‌شناسي، علمي است كه به مطالعه‌ی علمي و روشمند پديده‌ی مجرمانه مي‌پردازد.
گرایش حقوق تجارت بین الملل
حقوق تجارت بين‌الملل از قواعدي بحث مي‌كند كه بر روابط تجاري فرامرزي و شيوه‌ي حل و فصل اختلافات ناشي از آن حاكم است. در تقسيم‌بندي كلي مباحث مطرح در اين رشته به سه حوزه‌ي قراردادهاي تجاري بين المللي، داوري تجاري بين‌المللي و ورشكستگي بين‌المللي قابل تقسيم‌بندي است.
گرایش حقوق بین الملل
اين رشته به حقوق و موازين يا قواعد و مقرراتي مي‌پردازد كه بر روابط اختصاصي جامعه‌ي بين‌المللي و به ويژه تابعان فعال حقوق بين‌الملل يعني دولت‌ها و سازمان‌هاي بين‌المللي در حوزه‌هاي مختلف صلح و امنيت، حقوقي، اقتصادي، فرهنگي و... حاكم است.
فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند به طور خاص در وزارت امور خارجه و كلاً دفاتر امور بين‌الملل تمامي وزارتخانه‌ها و ادارات مشغول به كار شوند
گرایش حقوق عمومی
در آن به موضوع رابطه دولت با مردم پرداخته می‌شود. فارغ‌التحصيلان حقوق عمومي می‌توانند در مشاغلي همچون قضاوت در ديوان عدالت اداري، ‌مشاوره‌ی حقوقي در ادارات قوانين و معاونت‌هاي مجلسی وزارت خانه‌ها و دستگاه‌هاي دولتی به فعاليت بپردازند.
این گرایش از حقوق سياسي‌ترين رشته حقوق و یا حقوقي‌ترين رشته علوم سياسي می‌نامند چون به بررسي و تبيين اصول و موازين مربوط به تنظيم روابط دولت و دستگاه‌هاي دولتي با اشخاص حقيقي و حقوقي در جامعه و نيز ساير دستگاه‌هاي دولتي است، مي‌پردازد.
گرایش حقوق بشر
حقوق بشر رشته‌اي نوپا محسوب می‌شود كه به بحث درباره حقوق مختلفي از جمله مدني و سياسي (مثل حق حيات، حق آزادي عقيده) و اقتصادي و اجتماعي (مثل حق كار، حق آموزش، حق تامين اجتماعي) مي‌پردازد.
علاقه‌مندان اين رشته علاوه بر تدريس در دانشگاه‌ها و مراكز مختلف آموزشي به انجام امور پژوهشي در مراكز تحقیقاتی و به ويژه مركز پژوهش‌هاي مجلس، مركز پژوهش‌هاي نهاد رياست‌جمهوري، مركز توسعه قضايي قوه‌‌ قضاييه و وزارت امور خارجه بپردازند.
گرایش حقوق مالکیت فکری
به دو حوزه کلی تقسیم بندی می‌شود، 1 ـ حقوق اموال فكري، ادبي و هنري 2 ـ حقوق اموال فكري صنعتي. در حوزه‌ي يكم شرايط حمايت و ضمانت اجراهاي نقض حقوق پديد‌آورندگان آثار ادبي و هنري مورد بحث واقع مي‌شود و حوزه‌ي دوم به بحث از شرايط حمايت و ضمانت اجراهاي نقض حقوق اشخاص بر اختراع، علامت تجاري، طرح صنعتي‌، نشانه‌هاي جغرافيايي،‌ طرح ساخت مدارهاي يكپارچه‌ي الكترونيكي، نمونه اشيا مصرفي، نام تجاري و ساير مصاديق اموال فكري،‌ صنعتي و تجاري مي‌پردازد.‌
گرایش حقوق محیط زیست
امروزه ما شاهديم که حقوق محيط زيست در رويکردهای عصر پست مدرن ما جايگاه بسيار مهمی دارد؛ امروزه مسئله‌ی محيط زيست تبديل به يک مسئله‌ی جهانی شده است. به‌عنوان مثال، تقريباً در اکثر وب‌سایت‌هایی که متعلق به ارگان‌های تجاری و صنعتی است، يک لينک هم به خطمشی‌های زيست محيطی آن سازمان مربوط می‌شود و به نظر ما ايران هم نبايد از اين حرکت جهانی غافل بماند.
علاقه‌مندان اين رشته می‌توانند به انجام كارهاي پژوهشي در مراكز تحقیقاتی و به ويژه مركز پژوهش‌هاي مجلس، مركز پژوهش‌هاي نهاد رياست جمهوري، مركز توسعه قضايي قوه قضاييه و وزارت امور خارجه بپردازند. علاوه بر اين مطالعه اين رشته اثرات قابل توجهي بر كار افرادي دارد كه قصد دارند در حرفه وكالت يا قضاوت وارد شوند و با توجه به تخصصي شدن موضوعات حقوقي اين گرايش به‌عنوان يكي از گرايش‌هاي جديد حقوق مي‌تواند دورنماي بسيار روشني را براي آن تصور نمود
گرایش حقوق اقتصادی
حقوق اقتصادي بر دو محور تاكيد دارد: 1 ـ تاكيد بيش‌تر بر حوزه اقتصادي قوانين و مقررات 2 ـ تحليل و تجزيه اقتصادي قوانين
 تاكيد بيش‌تر بر حوزه اقتصادي قوانين و مقررات: در اين گرايش قوانين و مقرراتي كه با حوزه‌هاي اقتصادي و بازرگاني ارتباط بيش‌تر و تنگاتنگ دارند مورد بررسي و تحليل قرار مي‌گيرند از جمله اين حوزه‌ها حقوق بيمه،‌ حقوق مالكيت‌هاي صنعتي، حقوق نفت، حقوق ساخت و ساز و ... است.
تحليل و تجزيه اقتصادي قوانين: در گرايش حقوق اقتصادي، قوانين و مقررات از منظر اقتصادي بررسي مي‌شوند. تشخيص مباني و آثار اقتصادي قوانين به قانون‌گذار و حقوق‌دانان كمك مي‌كند كه قوانين را در راستاي بهبود وضعيت اقتصادي تصويب يا اصلاح يا تفسير كنند.
گرایش حقوق ارتباطات
حقوق ارتباطات یک رشته حقوقی مستقل و نوپاست، این رشته جدید از مبانی مستحکمی برخوردار است که بسیاری از آن‌ها تا حدود زیادی از اصول حاکم بر دیگر رشته‌های حقوق، منشأ گرفته‌اند. به همین جهت، با سایر رشته‌های حقوق رابطه بسیار نزدیکی دارد.
 آنچه در دهه‌های اخیر حقوق ارتباطات را تحت تأثیر قرار داده پیشرفت تکنولوژی‌های نوین اطلاعات و ارتباطات است. به همین لحاظ، توجه به جنبه‌های حقوقی ارتباطات و اطلاعات، از اهمیت خاصی برخوردار شده است. متخصصان حقوق ارتباطات، پنج شاخه را مورد بررسی قرار می‌دهند
مقررات حقوقی تأسیس و اداره مؤسسات ارتباطی
مقررات حقوقی حاکم بر محتوا و انتشار مندرجات، برنامه‌ها و پیام‌های ارتباطی
مقررات حقوقی حرفه روزنامه‌نگاری و سایر دست‌اندرکاران ارتباطات
مقررات حقوقی مالکیت معنوی
مقررات حقوقی بین المللی ارتباطات

موارد آزمون، ضرایب و دروس مرتبط با گرایش های ارشد حقوق
حقوق جزا و جرم شناسی
حقوق جزای عمومی 2 حقوق جزای اختصاصی 2 آئین دادرسی کیفری 2 متون فقه 1 متون حقوقی 1 ضرایب در آزمون سراسری می باشد و در آزمون دانشگاه آزاد به ترتیب ۱، ۱، ۲، ۱‌.۱ می‌باشد‌ و دروس مرتبط عبارت است از متون حقوقی، متون فقه، حقوق جزای عمومی، حقوق جزای اختصاصی، آئین دادرسی کیفری..
حقوق خصوصی
حقوق مدنی 3 حقوق تجارت 1 آئین دادرسی مدنی 1 متون فقه 1 متون حقوقی 1، ضرایب آزمون سراسری است و آزمون دانشگاه آزاد هم به ترتیب ۳، ۱، ۱، ۱، ۱ می باشد و دروس مرتبط عبارت است از متون حقوقی، متون فقه، حقوق مدنی، حقوق تجارت، آئین دادرسی مدنی.
حقوق مالکیت فکری
حقوق مدنی 3 حقوق تجارت 2 متون فقه 1 متون حقوقی 3 ضرایب آزمون سراسری می باشد.
دروس مرتبط عبارت است، متون حقوقی، متون فقه، حقوق مدنی، حقوق تجارت.
حقوق بین الملل
حقوق بین الملل عمومی‌ 2 حقوق بین الملل خصوصی 1 حقوق اساسی 1 حقوق تعهدات 1 متون حقوقی 2 ضرایب آزمون سراسری می باشد و ضرایب آزمون دانشگاه آزاد به ترتیب؛ ۱، ۱، ۱، ۱ و دروس مرتبط عبارت است از متون حقوقی، حقوق بین‌الملل خصوصی، حقوق تعهدات، حقوق بین‌الملل عمومی، حقوق اساسی.
حقوق عمومی
حقوق بین الملل عمومی 1 حقوق اساسی 2 حقوق اداری 1 متون فقه 2 متون حقوقی 1 ضرایب آزمون سراسری می باشد و ضرایب آزمون دانشگاه آزاد به ترتیب؛ ۱، ۱، ۱، ۱ و دروس مرتبط عبارت است از متون حقوقی، متون فقه، حقوق بین‌الملل عمومی، حقوق اساسی، حقوق اداری
حقوق محیط زیست
متون حقوقی 3 حقوق جزای اختصاصی 2 حقوق بین‌الملل عمومی 2 حقوق اداری 1، ضرایب آزمون سراسری می باشد به ضرایب آزمون دانشگاه آزاد به ترتیب ۳، ۲، ۲، ۱ و دروس مرتبط عبارت است از متون حقوقی، حقوق جزای اختصاصی، حقوق بین‌الملل عمومی، حقوق اداری.
حقوق تجارت بین‌الملل
متون حقوقی 2 حقوق مدنی 2 حقوق تجارت 1 حقوق بین‌الملل خصوصی 1 حقوق بین‌الملل عمومی 1، ضرایب در آزمون سراسری می باشد و دروس مرتبط عبارت است متون حقوق، حقوق مدنی، حقوق تجارت، حقوق بین‌الملل خصوصی، حقوق بین‌الملل عمومی
حقوق بشر
حقوق بین المللی عمومی 2 حقوق اساسی 3 متون حقوقی 2 حقوق تعهدات 1 حقوق جزا 1 حقوق سازمان‌های بین‌المللی 2، ضرایب در آزمون سراسری می باشد و دروس مرتبط آن عبارت است متون حقوقی، حقوق تعهدات، حقوق بین‌الملل عمومی، حقوق اساسی، سازمان‌های بین‌المللی، حقوق جزا.

خرید کتاب دست دوم حقوق
خرید کتاب های حقوق پیام نور
خرید کتابهای حقوق مدرسان شریف

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0