آزمون های حسابرسی
آزمون های حسابرسی چیست؟
آزمون های حسابرسی مجموعه ای از روش های حسابرسی است که برای اثبات یا رد موضوعی به کار می رود و زمانی که حسابرس حداقل از یک روش از درون اسناد و مدارک و از یک روش خارج از اسناد و مدارک استفاده می کند اجرای این آزمون ها قابل اتکاتر است.
انواع آزمون هاي حسابرسي
آزمون محتوا
آزمون محتوا، آزمون مانده حسابها و معاملات است که برای کشف اشتباهات با اهمیت موجود در صورتهای مالی طراحی و اجرا می شود. در آزمون محتوا ادعاهای مدیریت (صورتهای مالی تهیه شده) اثبات می گردد.
آزمون های دو منظوره
آزمون هایی که برای انجام همزمان هر دو نوع آزمون کنترل و آزمون محتوا از طریق یک نمونه واحد، طراحی می شوند را آزمون های دو منظوره گویند.
آزمون های انقطاع زمانی یا میان بر (cut off)
آزمون انقطاع زمانی یکی از مهم ترین آزمون های محتوایی است که برای حصول اطمینان از کامل بودن (تمامیت) حسابها و نیز در جهت رعایت فرض دوره مالی، فرض تعهدی و نیز اصل تطابق هزینه ها با درآمد به اجرا گذاشته می شود. این آزمون یک روش حسابرسی است که هم مربوط به اثبات وجود یا رخداد و هم ادعای کامل بودن می باشد و جهت حصول اطمینان از تفکیک ثبتهای حسابداری در دو دوره متوالی در زمانی نزدیک به تاریخ پایان سال مالی انجام می شود.
کنترل هاي داخلي
وسيله اي است که براي حصول اطمينان از انجام مسوليت ها و وظايف مالي اداري و موجب اطمينان از ارقام و آمار حسابداري مي شود. به عبارت ديگر، فرآيند کنترل هاي داخلي مجموعه سياست ها و رويه هايي است که مديريت واحد اقتصادي براي حصول ا طمينان نسبي از اداره امور واحد اقتصادي بگونه اي منظم و اثر بخش به کار مي گيرد.
محدوديت هاي کنترلهاي داخلي:
1) فزوني منافع بر مخارج،
2) اشتباه در قضاوت توسط حسابرس،
3) اختلال از سوي کارکنان شرکت،
4) تباني کارکنان با يکديگر و
5) دستکاري وميريت
انواع کنترل هاي داخلي:
1- کنترل هاي اداري"عملياتي":
خارج از حوزه امور مالي است و تاثير مستقيم بر صورتهاي مالي ندارد.
2- کنترلهاي حسابداري"مالي":
جهت حصول اطمينان از شناسايي روي داد هاي مالي، کامل بودن ثبت و ميزان کفايت يا عدم کفايت کنترل هاي داخلي مالي اجرا مي شود.
الف- کنترل پايه: حداقل کنترل هاي داخلي لازم جهت اطمينان از ثبت صحيح فعاليت هاي مالي صورت مي گيرد.
ب- کنترل هاي انظباطي: جهت حصول اطمينان از حسن اجراي صحيح و به موقع کنترل هاي پايه استقرار ميابد و شامل موارد زير ميگردد که عبارت است از:
- کنترلهاي سرپرستي
- کنترل هاي حفاظتي
- تفکيک وظايف
انواع کنترل هاي داخلي را مي توان به گونه ديگري نيز طبقه بندي کرد که عبارت است از:
1- کنترل هاي پيشگيرانه،
2- کنترل هاي يابنده،
3- کنترل هاي اصلاحي،
4- کنترل هاي دستوري و
5- کنترل هاي جبراني
از بين اين پنج نوع از طبقه بندي کنترل هاي داخلي سه تاي اولي يعني پيشگيرانه، يابنده و اصلاحي از رخ دادن کارهاي منفي جلوگيري به عمل ما آورند ولي دو نوع کنترل ديگر يعني دستوري و جبراني باعث انجام دادن يک کار مثبت مي گردد.
بیشتر بخوانید:
خرید کتاب دست دوم حسابداری
خرید کتاب های حسابداری پیام نور
خرید کتابهای حسابداری مدرسان شریف
__________________________________________________________________________________________________
مطالب پیشنهادی:
| |