معرفی رشته حسابداری مدیریت

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

معرفی رشته حسابداری مدیریت
معرفی رشته حسابداری مدیریت

رشته حسابداری مدیریت چیست؟
رشته حسابداری مدیریت یکی از گرایش های رشته حسابداری در مقطع کارشناسی ارشد است. این رشته از این جهت بسیار پرطرفدار است که متخصصان آن را در مسیر تبدیل شدن به مدیران مالی قدرتمند قرار می‌دهد. نکته مهم دیگر این است که به دلیل اهمیت و استراتژیک بودن این رشته از بخش‌های مختلف حسابداری، حسابداران مدیریت معمولا حقوق و دستمزد بیشتری دریافت می‌کنند.
حسابدار مدیریت با تحصیل و آموزش حسابداری مدیریت در این رشته و کسب مهارت و تخصص در این زمینه تقریبا به توانایی‌های مدیریتی بسیاری هم دست پیدا می‌کند. علاوه بر اینکه حسابدار مدیریت در زمینه‌های مختلف مالی به دانش خوبی دست پیدا می‌کند، می‌تواند این دانش حسابداری خود را با توانایی‌های مدیریتی کسب شده ترکیب کند و در کسب و کارها نقش مهمی ایفا کند. قطعا این مزایا در میزان دریافتی و حقوق یک متخصص مدیریت حسابداری تاثیر خواهد داشت.
افرادی که در زمینه حسابداری مدیریت به تحصیل می‌پردازند، قادر خواهند بود تا به بخش مدیریت کسب و کارها کمک کنند تا امور مالی سازمان‌ها کنترل را دست گیرند، همچنین تحصیل کرده‌های آموزش حسابداری مدیریتی، از اطلاعات حسابداری استفاده کرده و برای بهبود عملکرد مشاغل مختلف، راهکارهایی ارائه می‌دهند. گزارش‌هایی که توسط حسابداران مدیریتی تهیه می‌شوند، به منظور اتخاذ تصمیمات مهم تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پس می‌توان فهمید که حرفه‌ی حسابداری مدیریتی تا چه اندازه در مشاغل مختلف، حائز اهمیت است. از آن جایی که مسئولیت‌های بسیاری بر عهده‌ی حسابداران مدیریتی قرار دارد، این افراد به نسبت، حقوق و دستمزد بالاتری نیز دریافت می‌کنند. حقوق و دستمزد بالا موجب شده تا بسیاری از افراد به تحصیل در رشته مدیریت حسابداری روی آورند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم، شما را با این رشته پرطرفدار و تاثیرگذار در صنعت آشنا کنیم.
نکته دیگری که در ارتباط با رشته حسابداری مدیریت وجود دارد، این است که افراد با تحصیل در این رشته، مهارت لازم برای تهیه گزارش‌های مالی را به دست می‌آورند. حسابداران مدیریتی وظیفه دارند تا گزارش‌های مالی را برای افراد ذینفع مانند: سرمایه گذاران، سهامداران، صاحبان مشاغل و طلبکاران تهیه و تنظیم کنند. به طور کلی، مدیریت حسابداری به بررسی آینده مشاغل می‌پردازد. این در حالی است که حسابداری تنها داده‌های پیشین را جمع آوری کرده و آنچه که در گذشته مشاغل رخ داده است را مورد بررسی قرار می‌دهد.

حسابداری مدیریت در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟
موسسه ی حسابداران رسمی آمریکا یا AICPA بیان می کند که حسابداری مدیریتی در زمینه ی عملکرد به سه حالت مختلف فعالیت می کند که عبارتند از: مدیریت ریسک، مدیریت عملکرد و مدیریت راهبردی.می توان گفت زمینه هایی که حسابداری مدیریت در آنها به فعالیت می پردازد، نتایجی مهمی به همراه دارد. بنابراین در بخش مدیریت ریسک با جمع آوری اطلاعات و داده های مهم مالی و ارائه گزارش هایی به بخش مدیریت، میزان ریسک پروژه های مختلف را ارزیابی می کند.
ارزیابی و مدیریت ریسک به صاحبان مشاغل کمک می کند تا تصمیم هایی در جهت تحقق اهداف تجارت اخذ کنند. از بخش های دیگری که نرم افز ار حسابداری شرکتی در آن به فعالیت می پردازد، مدیریت عملکرد است. در واقع حسابداران مدیریتی در زمینه مدیریت کارکرد مشاغل مختلف و عملکرد تصمیم گیری ها نقش مهمی ایفا می کند.
در مورد مدیریت راهبردی که از دیگر زمینه هایی است که حسابداران مدیریتی در آن تخصص دارند، ارائه ی برنامه هایی برای مدیریت هر چه بهتر شرکت ها و سازمان های مختلف است. حسابداران مدیریتی با تحصیل در زمینه حسابداری مدیریت، دانش و مهارت لازم برای انجام وظایف ذکر شده کسب می کند.
 
وظایف حسابداری مدیریتی چیست؟
در این قسمت به طور فهرست وار برای شما در مورد وظایف فردی که در سمت مدیریت حسابداری است، صحبت می‌کنیم. برخی از آنها عبارتند از:
    انجام کلیه امور محـوله صرفـا بر اساس روش های مدون, آئین نامه‌ها و دستورالعملها‌ی تصویب شده و در صورت عـدم دسترسی به روش های لازم در زمینه‌های مـورد نظر یا تشخیص ضرورت تعـدیل روش های مـوجـود استعلام موضوع از مقام مافوق قبل از هـرگـونه اقـدام اجـرائی .
    تهیه گزارش‌های خرید و فروش سه ماهه.
    تهیه گزارش و اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در مهلت‌های قانونی تعیین شده و پیگیری جهت تحویل موارد به مراجع مربوطه.
    ارائه گزارش‌های مالی مورد نیاز به مسئولین مافوق.
    تهیه گـزارش‌های تفکیکی و آماری و نمودارهای مقایسه‌ای مورد نیاز درهـر پروژه به صورت مستمر و موردی، جهت ارائه به مدیریت.
    محاسبه و تعدیل ذخیره‌های مورد نیاز در پایان دوره مالی، نظیر بازخـرید سنـوات خدمت کارکنان، بازخرید مرخصی، هزینه‌های تحقق نیافته و غیره
    انجام سایر وظایفی که در چهارچوب مسئولیتهای تعیین شده محول می‌گردد.
    ارتباطات سازمانی و جذب نیرو
    حسابدار مدیریتی مستقیم زیر نظر رئیس حسابداری و در غـیاب ایشان زیر نظر مدیر امورمالی انجام وظیفه می‌کند.
    ارتبـاط و همکاری با واحدهای تابعه امور مالی و طرف حساب‌های شرکت.

مزایای تحصیل در رشته حسابداری مدیریتی چیست؟
رشته حسابداری دارای شاخه‌های بسیاری است که حسابداری مدیریتی یکی از مهم ترین آن‌هاست. در این قسمت برای شما در مورد مزایای این رشته از حسابداری سخن خواهیم گفت.
  ۱. مدیریت هزینه‌‌ها
حسابداری هزینه به عنوان زیر مجموعه حسابداری مدیریتی شناخته می‌شود. حسابداران مدیریتی که در رشته حسابداری مدیریتی تحصیل کرده‌اند، هزینه‌های مختلفی که یک سازمان درگیر آن است را مورد بررسی قرار می‌دهد.
از جمله این هزینه‌ها می‌توان به هزینه‌های ثابت مانند: خرید تجهیزات و هزینه‌های عملیاتی که برای اجرای فعالیت‌های روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره نمود. از طرفی حسابداران مدیریتی وظیفه دارند تا هزینه‌های متغیر مانند: موجودی کالا و محصولات و هزینه‌های سربار مانند اجاره بها را مورد ارزیابی قرار داده و گزارش‌های لازم را به بخش مدیریت ارجاع دهند.
  ۲. پیش بینی درآمد و فروش
درآمد کل، درآمدی است که یک شرکت از فروش کالا یا خدمات به دست می‌آورد. پیش بینی فروش و تخمین درآمد خالص از جمله وظایفی است که بر عهده حسابداران مدیریتی قرار دارد. این افراد موظف هستند تا درآمد خالص کسب و کارها را با توجه به میزان هزینه‌ها محاسبه کنند و در قالب گزارش‌هایی به بخش مدیریت انتقال دهند.
  ۳. مدیریت جریان نقدی
از دیگر وظایف فارغ التحصیلان رشته حسابداری مدیریتی، مدیریت جریان نقدی است. این افراد وظیفه دارند وجه نقد کسب و کارهای مختلف را به جهت بررسی میزان ورود و خروج آن ها در تجارت بررسی کنند. مدیریت جریان نقد از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا مشاغل مختلف برای تامین بودجه صورتحساب‌های مختلف، به پول نیاز دارند.

محدودیت‌ های حسابداری مدیریت
    هزینه‌ های بالا: جمع‌ آوری، تحلیل و ارائه اطلاعات مالی و عملیاتی می‌ تواند هزینه‌ های بالایی در بر داشته باشد، این امر به‌ ویژه برای کسب‌ و کارهای کوچک و متوسط که منابع محدودتری نیز صدق می کند.
    بی‌ طرفی و دقت: از آنجا که حسابداری مدیریتی بیشتر برای استفاده داخلی کاربرد دارد، گاهی ممکن است داده‌ ها بر اساس نیازها و تمایلات مدیریت تنظیم شوند که می‌ تواند به کاهش بی‌ طرفی و دقت بینجامد.
    پیچیدگی و تفسیر: تحلیل‌ های حسابداری مدیریتی گاهی بسیار پیچیده هستند و نیاز به تخصص و تجربه خاص برای تفسیر صحیح دارند، به همین خاطر جزو محدودیت‌ های حسابداری مدیریت به شمار می رود.
    تمرکز بر داده‌ های کوتاه‌ مدت: حسابداری مدیریتی ممکن است گاهی اوقات بیش از حد بر داده‌ های کوتاه‌ مدت تمرکز کند که این امر می‌ تواند توجه و تمرکز را از اهداف بلندمدت و استراتژی‌ های پایدار دور کند.
    مقاومت در برابر تغییر: در برخی سازمان‌ ها، ممکن است مقاومتی در برابر تغییر و اتخاذ روش‌ های جدید حسابداری مدیریتی ایجاد شود.
    محدودیت‌ های فناوری: برای کسب‌ و کارهایی که به فناوری‌ های پیشرفته دسترسی ندارند، استفاده از ابزارهای پیچیده حسابداری مدیریتی می‌ تواند بسیار پیچیده و سخت باشد.
    تغییرات سریع در محیط کسب‌ و کار: سرعت تغییرات در محیط کسب‌ و کارمی تواند باعث شود که اطلاعات حسابداری مدیریتی به سرعت منسوخ شوند.
    تاثیر عوامل غیرمالی: حسابداری مدیریتی بیشتر بر روی داده‌ های مالی تمرکز دارد و ممکن است عوامل غیرمالی مهمی که بر عملکرد سازمان تاثیر می‌ گذارند، نادیده گرفته شوند.

واحدهای درسی رشته حسابداری مدیریتی
به طور کلی تحصیل در این رشته نیازمند گذراندن واحدهای درسی مختلفی است و داوطلبان به کمک این واحدها با وظایف خود در صنعت آشنا می‌شوند و دانش لازم برای قبول مسئولیت‌های مهم تجاری را کسب می‌کنند. واحدهای درسی در مقطع کارشناسی ارشد حسابداری مدیریتی شامل دروس زیر است:
    حسابداری مدیریتی پیشرفته
    تئوری حسابداری ۱
    تئوری حسابداری ۲
    روش تحقیق پیشرفته
    حسابرسی پیشرفته
    مسائل جاری در حسابداری
    سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری
    تصمیم گیری در مسائل مالی
    تحلیل آماری
    اقتصاد مدیریت
    بررسی موارد خاص در حسابداری

رشته حسابداری مدیریت مناسب چه کسانی است
یک حسابدار می بایست گزارش کارهای خود را به طور درست و دقیق ارائه کند. از این رو حسابدار مدیریت باید به ادبیات و اصول نگارش زبان فارسی مسلط باشد، چرا که در سطوح بالاتر رشته حسابداری مدیریت، انجام درست حسابرسی ها، مدیریت های مالی و تهیه گزارشات بسیار مهم است.
به طور کلی تمامی افراد در رشته های حسابداری با اعداد، ارقام و فرمول های بسیار سرو کار دارند. این امر در رشته حسابداری مدیریت هم صدق می کند و یک حسابدار مدیریت باید بتواند پس از تجزیه و تحلیل گزارشات آن ها را در قالب اعداد تفکیک کرده و ارائه دهد.
افرادی که به اموری مانند مدیریت گزارشات و فضای مالی یک سازمان علاقه دارند و از توانایی خلاقیت و نوآوری نیز برخوردار هستند، می توانند در رشته حسابداری مدیریتی، موفق عمل کنند.

بیشتر بخوانید:

مشاره و انجام پایان نامه حسابداری کارشناسی ارشد و دکتری
خرید کتاب دست دوم حسابداری
خرید کتاب های حسابداری پیام نور

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0