معرفی رشته مدیریت کارآفرینی

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

معرفی رشته مدیریت کارآفرینی
معرفی رشته مدیریت کارآفرینی

مدیریت کارآفرینی چیست؟
امروزه که کار و فعالیت به سوی خودکارفرمایی و خوداشتغالی در حرکت است، کارآفرینی و کارآفرینان نقش کلیدی در روند توسعه و پیشرفت اقتصادی جوامع مختلف ایفا می‌کنند. کارآفرینی یکی از شاخص‌های اساسی رشد و توسعۀ کشورها محسوب می‌شود.
مديريت کارآفرينی يكی از توانایی‌های اصلی و حياتی مدير و رهبر هر سازمان و شرکتی می‌باشد. مديريتِ کارآفرينی را مديريت بر فرآيند نوآوری و بهره‌گيری از فرصت‌ها تعريف می‌کنند و اين دقيقاً نقطۀ اتصال اين دو مقولۀ کليدی است.
بسیاری از کارآفرینان ایده‌هایی برای کسب‌و‌کار و راه‌اندازی آن دارند، اما نمی‌دانند چگونه آن‌ها را به کار گرفته و مدیریت کنند. وظیفۀ مدیریت کارآفرینی این است که یک کسب‌و‌کار را با حفظ نوآوری و اشتیاق کارآفرین در مسیر رشد هدایت کند و به‌طور مستمر و متمرکز، موضوعات حیاتی مدیریتی را حل‌وفصل کند.
در واقع مدیریت کارآفرینی به یک کارآفرین کمک می‌کند تا بتواند به درستی به اصول زیر بپردازد:
    موضوع اصلی کسب‌و‌کار
    اهداف کسب‌و‌کار
    چگونگی رسیدن به اهداف: (توسعه و رشد)
    تعیین نیروها و منابع لازم برای رسیدن به اهداف
    مشخص کردن توانمندی‌های سازمان
    مشخص کردن میزان سرمایه و زمان مورد نیاز: (استراتژی تأمین مالی)
    چگونگی تشخیص مقصد نهایی: (چشم‌انداز موفقیت)

اصول مدیریت کارآفرینی
مدیریت کارآفرینی دارای چندین اصل است که هدف آن، هدایت کارآفرینان بر مسیر و موفقیت کسب‌و‌کار خود خواهد بود. موارد زیر به عنوان اصول مدیریت کارآفرینی در نظر گرفته می‌شوند:
1- مشخص کردن مأموریت و ارزش‌ها:
توضیح دربارۀ چرایی وجود یک شرکت کارآفرینی است. اینکه چرا این کسب‌و‌کار را شروع کرده‌اید‌ و امیدوار هستید به چه هدفی برسید؟
2- اهداف خاص:
مدیریت کارآفرینی شامل تعیین اهداف مشخص برای یک سرمایه‌گذاری جدید است. تعیین اهداف خاص به کارآفرین کمک می‌کند تا خلاقیت خود را برای دستیابی به یک نتیجه خاص مدیریت کند. این اهداف در راستای چرایی شرکت بوده و می‌توانند بلندمدت یا کوتاه‌مدت باشند.
3- استراتژی رشد و پیشرفت:
مدیریت کارآفرینی از طریق استراتژی رشد مشخص می‌کند که چگونه به اهداف سازمان خواهد رسید. آن‌ها منابع مورد نیاز و بهترین شکل بهره‌برداری از آن‌ها را در نظر می‌گیرند.
4- ساختار سازمانی:
ساختار یک سازمان تعیین می‌کند که فرآیندها چگونه در سراسر سازمان جریان یابند. برای کارآفرینان مهم است که بهترین ساختار را برای کسب‌و‌کار خود در نظر بگیرند تا یک مجموعه کارآمد را پیاده‌سازی کنند. با ایجاد یک ساختار سازمانی منظم و اثربخش، همه می‌دانند که به چه کسی باید گزارش دهند و این کار در مجموع به فرآیند تصمیم‌گیری کمک می‌کند.
5- افراد مناسب:
با پیشرفت کسب‌و‌کار، آن‌ها ممکن است تصمیم بگیرند برخی از وظایف را محول کنند و به دنبال افراد مناسب برای آن‌ها بگردند. اولین کارمندان هم منابع مهمی برای کمک به کسب‌و‌کار در دستیابی به اهداف اولیه هستند. لازم است که استخدام کارکنان با اهداف خاص سازمان هماهنگ باشند.
6- استراتژی مالی:
ایجاد یک استراتژی مالی قوی می‌تواند به کارآفرین کمک کند تا از وضعیت مالی خود در هنگام تهیه برنامه‌های تجاری درک بهتری داشته باشد. در مدیریت کارآفرینی، کارآفرین تمام منابع مالی خود، جزئیات عملیات مختلف و زمان پرداخت‌ها را هم از قبل تعیین کرده و توضیح می‌دهند.
7- چشم‌انداز موفقیت:
داشتن چشم‌انداز موفقیت برای یک کسب‌و‌کار نو بسیار مهم است. این چشم‌انداز همان آینده‌ای است که برای کسب‌و‌کارتان در نظر گرفته‌اید. این چشم‌انداز فراتر از اهداف تعریف شده سازمان است و زمینه را برای رسیدن به اهداف کوچک‌تر فراهم می‌کند.

ویژگی‌های شخصیتی مدیران کارآفرینی
مدیریت شامل برنامه‌ریزی، رهبری، نظارت بر فعالیت‌های اعضای یک سازمان و استفاده از منابع برای رسیدن به اهداف سازمان است، که هدف اصلی آن افزایش بهره‌وری و کارایی سازمان می‌باشد. مانند هر رشته و حرفه‌ای، برای فعالیت در رشته مدیریت کارآفرینی هم توانمندی‌هایی لازم است.
توانایی‌های لازمی که یک فرد فعال در رشتۀ مدیریت و تمام گرایش‌های آن باید داشته باشد عبارتند از:
    قدرت رهبری
    پذیرفتن تغییر و فرصت‌جویی
    جسارت و ریسک‌پذیری
    توان ساعت‌ها کار طولانی
    خلاقیت و نوآوری
    تجزیه و تحلیل قوی
    آیند‌ه‌نگری و تمایل به پیشگام بودن
    استقبال از چالش‌ها و کار تیمی
    داشتن مهارت مناسب سازمانی
    روابط اجتماعی خوب
    توان مذاکره
    اعتماد به نفس بالا
    پشتکار

اهمیت و مزایای مدیریت کارآفرینی چیست؟
می‌دانیم که کارآفرین کسی است که یک فعالیت اقتصادی یا کسب‌و‌کاری را راه‌اندازی می‌کند. شکست‌ها و چالش‌های کسب‌و‌کارهای نو، نشان می‌دهد که همۀ کارآفرینان دانش و مهارت کافی برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار موفق را ندارند. اینجاست که اهمیت مدیریت کارآفرینی در موفقیت و توسعه کسب‌و‌کارها نمایان می‌شود.
در ادامه به مزایای داشتن یک برنامه مدیریت کارآفرینی می‌پردازیم.
    تعیین اهداف
        تعیین اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت
        حفظ انگیزه
        شناسایی اقدامات لازم برای رسیدن به اهداف
    هماهنگ کردن اقدامات
    بهبود مدیریت منابع
    ایجاد استانداردهای عملکرد
    تعادل ریسک

رشته مدیریت کارآفرینی چیست؟
حالا که می‌دانیم مدیریت کارآفرینی چیست، به بررسی رشتۀ مدیریت کارآفرینی می‌پردازیم. مدیریت کارآفرینی به عنوان کد ضریب هفتم از مجموعه مدیریت، با زیرگرایش کارآفرینی در مدیریت بازرگانی متفاوت هست. در واقع یک گرایش جدا از مدیریت است که دروس و چارت تحصیلی مختص به خود را دارد. قطعاً این گرایش همان‌طور که از نامش پیدا است، به بحث کارآفرینی اختصاص دارد.
هدف اصلی ارشد مدیریت‌ کارآفرینی پرورش یک کارآفرین و بررسی نحوۀ پدید آمدن سازمان است. فردی ریسک‌پذیر که بتواند با استفاده از دانش خود، به کارگیری دانش و تخصص دیگران، تخصیص منابع مشخص، یک سازمان یا کسب‌و‌کار یا استارتاپ تأسیس کند.

گرایش‌های کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی
    گرایش کسب‌وکار جدید
    گرایش فناوری
    گرایش گردشگری
    گرایش خدمات کشاورزی
    گرایش فناوری اطلاعات
    گرایش سازمانی
    گرایش بین‌الملل
    گرایش بخش عمومی
    گرایش آموزش و ترویج کارآفرینی
    گرایش آموزش عالی
    گرایش توسعه
    گرایش MBA
    گرایش کسب‌وکار الکترونیکی
    گرایش کارآفرینی فرهنگی

دروس مدیریت کارآفرینی در مقطع ارشد
تعداد واحدها و دروس کارشناسی ارشد رشته مدیریت کارآفرینی به شرح زیر است:
    تعداد کل واحدها: 32
    درس‌های اصلی: 14
    درس‌های اختصاصی گرایش‌ها: 10
    درس‌های اختیاری: 4
    پایان‌نامه: 4

دانشگاه‌های دارای رشته مدیریت کارآفرینی
بسیاری از دانشگاه‌های دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور در ایران رشته مدیریت کارآفرینی را ارائه می‌دهند که از جمله آن‌ها می‌توان به لیست دانشگاه‌های زیر اشاره کرد.
    دانشگاه تهران
    دانشگاه علامه طباطبایی
    دانشگاه شهید بهشتی
    دانشگاه علم و صنعت
    دانشگاه ایلام
    دانشگاه شاهد تهران
    دانشگاه مازندران-بابلسر
    دانشگاه رازی کرمانشاه
    دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشگاه سمنان

آینده شغلی مدیریت کارآفرینی
مدیریت کارآفرینی را می‌توان یکی از گرایش‌های نوپای مدیریت دانست که فارغ‌التحصیلان این رشته به‌عنوان مدیران مؤسسات، مدرس، پژوهشگران و متخصصین مدیریت کارآفرینی وارد بازار کار می‌شوند و به توسعه و رشد کشور کمک بسزایی می‌کنند.
دانش‌آموختگان این رشته به منظور انجام فعالیت‌های کارآفرینی در بخش خصوصی یا دولتی تربیت می‌شوند. همچنین این دانش‌آموخته‌ها توانایی این را دارند تا به عنوان مدیران ایده‌پرداز مشغول به فعالیت شوند.
از آنجایی که بازارکار امروزی، به شدت مهارت محور است، اگر فارغ‌التحصیل مدیریت کارآفرینی مهارت‌های مورد نیاز یک کسب و کار (مانند مهارت‌های تجارت الکترونیک، امور مالی، مهارت‌های IT محور و …) را داشته باشد به راحتی می‌تواند مشغول به کار شود.
همچنین در سال‌های اخیر فضاهای کاری نوینی برای دانش‌آموختگان مدیریت کارآفرینی ایجاد شده است؛ مثلاً همکاری با پارک‌های علم و فناوری،‌ مراکز رشد، مراکز شتاب‌دهنده و …

خرید کتابهای دست دوم مدیریت

خرید کتابهای مدیریت مدرسان شریف

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0