معرفی رشته مدیریت صنعتی

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

معرفی رشته مدیریت صنعتی
معرفی رشته مدیریت صنعتی

رشته مدیریت صنعتی چیست ؟
مدیریت صنعتی شاخه‌ای از مهندسی است که به وسیله آن ساخت سیستم‌های مدیریتی آسان‌تر می‌شود و در این رشته فرآیندهای مهندسی گوناگون با هم ادغام می‌شوند. مدیریت صنعتی با طراحی صنعتی، ساخت، مدیریت و کاربرد اصول علمی و مهندسی برای بهبود کل زیرساخت صنعتی و فرآیندهای صنعتی سر و کار دارد.
رشته مدیریت صنعتی بر مدیریت فرآیندهای صنعتی تمرکز دارد. می‌توان گفت که مدیران صنعتی مسئولیت مناسب‌ترین و کارآمدترین تعامل‌هایی را برعهده دارند که به 4M معروف هستند:
    نیروی انسانی (Man)
    مواد صنعتی (Material)
    ماشین‌های صنعتی (Machines)
    شیوه کاری (Method)
هر سازمانی نیاز دارد تمام موارد فوق به خوبی مدیریت شوند. علاوه بر این، مدیریت صنعتی شامل مطالعه عملکرد ماشین‌ها و همچنین انسان‌ها است. متخصصان استخدام می‌شوند تا ماشین‌ها را در شرایط کاری مطلوبی قرار دهند و از کیفیت تولیدات خود اطمینان حاصل کنند. جریان مواد در سطح سیاره زمین تحت نظارت و مدیریت قرار می‌گیرند تا اطمینان حاصل شود که نه کارگران و نه ماشین‌ها، هیچکدام بی‌کار نباشند. بازرسی مداوم برای مطابق نگه داشتن خروجی با استانداردها در طراحی صنعتی به‌طور دائم انجام می‌شود.

وظایف مدیران صنعتی
مدیران صنعتی وظایف بسیاری دارند. علاوه بر نظارت بر کل تیم تولیدی در یک کارخانه یا کارخانه پردازش ، آنها همچنین باید اطمینان حاصل کنند که تجهیزات برآورده های مورد نیاز را برآورده می کنند و کارمندان به طور کارآمد کار می کنند.
مدیران صنعتی بر تولید کارخانه یا کارخانه تولید نظارت دارند. این نظارت شامل اطمینان از کارکنان که سریع و ایمن کار می کند، همچنین اطمینان از اینکه همه تجهیزات به درستی کار می کنند و به روز هستند، می شود. مدیران صنعتی مسئولیت های بسیاری دارند ، بنابراین مهم است که بتوانند به خوبی وظیفه را انجام دهند ، بتوانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند و بدانند که چگونه باید برنامه ریزی و سازماندهی استراتژیک کنند. مدیران صنعتی که خود را در درون یک شرکت ثابت می کنند می توانند به مقام های بالاتر در آن شرکت ارتقا یابند.
یک مدیر صنعتی باید اطمینان حاصل کند که تجهیزات و کارمندان با سرعتی کار می کنند تا به موقع محصول را تولید کنند. آنها همچنین وظیفه دارند روش هایی را ارائه دهند که به این فرآیند کمک کند و اطمینان حاصل کند که شرکت در حال تولید محصولات با کیفیت است. مدیران صنعتی اطمینان می دهند که روند تولید در بودجه باقی می ماند و اهداف اقتصادی و تولید را نیز برای شرکت تعیین می کند.

توانایی های موردنیاز برای ورود به رشته مدیریت صنعتی
افراد علاقه مند به این رشته مدیریت صنعتی باید بدانند که این ترکیبی از دیگر رشته های مدیریتی است که تنها داشتن تحصیلات 4 ساله آکادمیک برای جذب بازار کار کافی نیست و باید یکسری مهارت های دیگری را در خود تقویت کنند. از مهم ترین مهارت های مدیریتی برای هر رشته مدیریت می توان به مهارت های فنی، مهارت های مفهومی، مهارت های بین فردی و ارتباطی ، مهارت های تصمیم گیری اشاره کرد.

رشته مدیریت صنعتی مناسب چه کسانی است؟
رشته مدیریت صنعتی، همان‌طور که از عنوانش مشخص است، به مدیریت امور مختلف در صنعت می‌پردازد. بنابراین لازم است طیف گسترده‌ای از دانش‌ها، مهارت‌های لازم برای طراحی و بهبود فرآیندها و مدیریت افراد و امور مربوط به صنایع گوناگون را در بر گیرد. همان‌طور که در تعریف کلی مدیریت آمده است، مدیریت یعنی توانایی کار با و به وسیله افراد و منابع سازمانی؛ بنابراین کار و وظیفه یک مدیر در اصل بررسی کل سازمان و هدایت افراد و منابع آن به سمت اهداف و آرمان‌های سازمانی است. از آنجایی که مدیران هم با افراد و هم با دیگر منابع سازمانی در ارتباط هستند، مسلماُ نیازمند طیف وسیعی از مهارت‌ها خواهند بود.
شاید شما هم شنیده باشید که گفته می‌شود مشکل اصلی بسیاری از سازمان‌ها، مشکل مدیریتی است. هر چند این گفته بسیار کلی است و نیاز به موشکافی بیشتری وجود دارد، اما این خودش اهمیت مباحث مدیریتی را نشان می‌دهد.
رشته مدیریت، به خصوص رشته مدیریت صنعتی برای افرادی مناسب است که ضمن علاقه به کار و ارتباط با منابع انسانی سازمان، علاقه‌مند به مباحثی همچون مدیریت و اداره کسب و کارها، مدیریت منابع مالی و اقتصادی، مدیریت و کنترل تولید و موجودی‌ها، مدیریت و کنترل پروژه‌های کوچک و بزرگ، برنامه‌ریزی و هدایت واحدهای صنعتی، تجاری و خدماتی و غیره هستند. لذا برخورداری از روابط عمومی قوی در این رشته بسیار اهمیت دارد.

تفاوت رشته مدیریت صنعتی با رشته مهندسی صنایع
لازم به ذکر است که رشته مدیریت صنعتی ضمن شباهت بسیار زیاد با رشته مهندسی صنایع، دارای تفاوت‌هایی نیز با آن هست. از جمله اینکه تا حدود نیمی از دروس این دو رشته با هم مشابه هستند، اما رشته مدیریت صنعتی بیش از هر چیز به مباحث انسانی و روابط بین افراد و نحوه هدایت آن‌ها برای دستیابی به بهره‌وری بیشتر در صنعت می‌پردازد، در حالی که تاکید اصلی رشته مهندسی صنایع، بر مسائل کمی و تولیدی و بهینه‌سازی آن‌ها است. به عبارت دیگر در رشته مدیریت بیش از هر منبع دیگری به منابع انسانی سازمان توجه می‌شود.

کدام دروس دوره دبیرستان در رشته مدیریت صنعتی بیشتر کاربرد دارند؟
از آنجایی که تمامی گروه‌های تحصیلی (علوم تجربی، ریاضی، انسانی و سایر موارد) امکان انتخاب رشته مدیریت صنعتی در دانشگاه را دارند، مسلماً بسته به رشته افراد در دبیرستان، برخی از دروس آن دوره مجددا مرور و تکرار خواهند شد. گفتنی است که دروس زیر از بین دروس دبیرستان، در رشته مدیریت صنعتی کاربرد بیشتری دارند:
مباحث مرتبط با دروس ریاضی و آمار در این رشته بسیار حائز اهمیت هستند؛ با توجه به اینکه رشته مدیریت صنعتی با بهبود مسائل انسانی، مالی، فنی و در کل مسائل سازمانی، صنعتی و یافتن بهترین شیوه کار در ارتباط است، مسلما نیازمند آشنایی با مباحثی همچون توابع، دستگاه معادلات، ماتریس‌ها، جبر خطی، حد و پیوستگی، مشتق، انتگرال، آمار و احتمال و غیره است.
درس زبان انگلیسی و توانایی مطالعه و درک متون تخصصی انگلیسی مرتبط با رشته مدیریت صنعتی دارای اهمیت بسیار زیادی است و روز‌به‌روز نیز بر این اهمیت افزوده می‌شود. دروس عمومی دیگر مانند زبان فارسی و دروس گروه معارف اسلامی نیز در این رشته وجود دارند که دانشجویان بایستی حدود 20 واحد از آنها را همانند دیگر رشته‌های دانشگاهی بگذرانند.
آشنایی با کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت نیز از دروس بسیار مهم و کاربردی جهت پیشرفت در این رشته تحصیلی محسوب می‌شود. دروس مربوط به اقتصاد نیز از دروس پایه رشته مدیریت صنعتی محسوب می‌شوند و در قالب اقتصاد خرد و کلان ارائه خواهند شد.
مباحث روانشناسی و ارتباط با افراد در رشته مدیریت صنعتی بسیار پرکاربرد هستند و در نهایت دروس حسابداری و حسابداری صنعتی نیز به ترتیب از دروس پایه و تخصصی این رشته محسوب می‌شوند.

معرفی دروس رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی
دروس عمومی در مقطع کارشناسی
مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ وتمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی 1 و 2.
دروس پایه در مقطع کارشناسی
اصول حسابداري 1و2، رياضيات و كاربرد آن در مديريت، كامپيوتر و كاربرد آن در مديريت، اقتصاد كلان، حقوق اساسي، روانشناسي صنعتي، رياضيات پايه، آمار و كاربرد آن در مديريت1و2، اقتصاد خرد، روش تحقيق در مديريت، مباني مديريت اسلامي و الگوهاي آن.
دروس اصلی در مقطع کارشناسی
مباني سازمان و مديريت، مديريت منابع انساني، مديريت توليد، مديريت مالي، مديريت رفتار سازماني، تحقيق در عمليات 1و2، حسابداري صنعتي1، بازاريابي و مديريت بازار.
دروس اختصاصی در مقطع کارشناسی
حسابداري صنعتي2و3، سيستم هاي خريد انيارداري و توزيع، زبان تخصصي 1و2و3و4، طرح ريزي و تعميرات و نگهداري، مديريت كارخانه، بررسي اقتصادي طرح هاي صنعتي، كنترل كيفيت آماري، تحقيق در عمليات 3، كنترل پروژه، كارسنجي و روش سنجي، حفاظت صنعتي، پروژه.
دروس اختیاری در مقطع کارشناسی
    روابط صنعتي
    سيستم هاي اطلاعاتي مديريت
    بهره وري و تجزيه و تحليل آن در سازمانها
    فنون تجزيه و تحليل و طراحي سيستم ها
    بازاريابي بين المللي

معرفی گرایش های رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد
این رشته در مقطع ارشد دارای 6 گرایش تحقیق در عمیات، مدیریت عملکرد، تولید و عملیات، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت پروژه، مدیریت کیفیت و بهره وری است که هر کدام دارای دروس تخصصی جداگانه ای هستند.
1-گرایش مدیریت عملکرد در مقطع کارشناسی ارشد
دانشجویان این گرایش در دوران تحصیل با نحوه مدیریت عملکرد واحد های مختلف کسب و کار آشنا می شوند .از جمله وظایفی که یک مدیر عملکرد می تواند داشته باشد، میتوان به مدیریت منابع انسانی عملکرد محور و بدجه ریزی بر مبنای عملکرد باشد.
دروس تخصصی گرایش مدیریت عملکرد در مقطع کارشناسی ارشد
    بودجه ریزی برمبنای عملکرد
    مدیریت عملکرد پیشرفته
    مدیریت منابع سازمانی (ERP)
    سمینار در مدیریت عملکرد
2-گرایش تولید و عملیات در مقطع کارشناسی ارشد
دانشجویان این گرایش به مطالعه انواع سیستم ها تولیدی و مدیریت بهینه تولید می پردازند.
دروس تخصصی گرایش تولید و عملیات در مقطع کارشناسی ارشد
    مدیریت انتقال فناوری
    برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی
    مدیریت منابع سازمانی (ERP)
    سمینار در مدیریت تولید و عملیات
3-گرایش مدیریت زنجیر تامین در مقطع کارشناسی ارشد
این دانشجویان با مباحثی مانند مدیریت زنجیر ارزش، مدیریت تامین و کانال های توزیع مواد اولیه و محصولات آشنا می شوند.
دروس تخصصی گرایش مدیریت زنجیر تامین در مقطع کارشناسی ارشد
    مدیریت زنجیره تأمین پیشرفته
    مدیریت زنجیره ارزش
    مدیریت عملیات خدمات پیشرفته
    مدیریت تأمین و کانال های توزیع
4-گرایش مدیریت پروژه در مقطع کارشناسی ارشد
مدیران پروژه وظایفی مانند مدیریت و رهبری ریسک، بهبود مدیریت پروژه ها، مدیریت هزینه پروژه ها و کنترل و زمانبندی پروژه ها را بر عهده دارند.
دروس تخصصی گرایش مدیریت پروژدر مقطع کارشناسی ارشد
    کنترل و زمانبندی پروژه
    مدیریت ریسک پروژه
    مدیریت هزینه پروژه
    رهبری و مدیریت پروژه پیشرفته
5-گرایش مدیریت کیفیت و بهره وری در مقطع کارشناسی ارشد
مدیران کیفیت و بهره وری وظایفی مانند تجزیه و تحلیل سازمان، بررسی و مدیریت کیفیت وتعالی سازمان، بهبود بهره وری سازمان را بر عهده دارند.
دروس تخصصی گرایش مدیریت کیفیت و بهره وری در مقطع کارشناسی ارشد
    مدیریت کیفیت و تعالی سازمان
    کنترل کیفیت آماری
    تجزیه و تحلیل و بهبهود بهره وری سازمان
    کنترل کیفیت آماری
6-گرایش تحقیق در عملیات در مقطع کارشناسی ارشد
این مدیران با شناخت دقیق عملیاتی و واحد های مختلف اعم از بازرگانی، تولیدی و خدماتی، سعی در یافتن بهترین تصمیم گیری و شیوه انجام کار برای افزایش کارایی می کنند.
دروس تخصصی گرایش تحقیق و عملیات در مقطع کارشناسی ارشد
    اصول صف و شبیه سازی
    پویایی سیستم ها
    تحقیق در عملیات نرم
    هوش مصنوعی و روشهای فراابتکاری

معرفی گرایش های رشته مدیریت صنعتی در مقطع دکترا
این رشته در مقطع دکترا دارای 6 گرایش تحقیق در عمیات، مدیریت عملکرد، تولید و عملیات، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت پروژه، مدیریت کیفیت و بهره وری است که هر کدام دارای دروس تخصصی جداگانه ای هستند.

بازار کار رشته مدیریت صنعتی به چه صورت است؟
رشته مدیریت صنعتی از جمله رشته‌های تحصیلی است که بین رشته‌ای محسوب شده و بازار کار متنوع و گسترده‌ای دارد. این امر با توجه به طیف مشاغل اشاره شده در بالا برای این رشته نیز مشخص است. در عین حال با توجه به طیف وسیعی از مهارت‌ها که افراد در رشته مدیریت صنعتی فرا می‌گیرند، قادر خواهند بود وظایف متعددی را برعهده گرفته و با توجه به توانایی و دانش خود آن‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

فرصت های شغلی برای رشته مدیریت صنعتی
فارغ التحصیلان رشته مدیریت صنعتی در زمینه‌های گوناگونی می‌توانند مشغول به کار شوند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:
    مدیریت واحدهای صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ از جمله کارخانجات، کارگاه‌ها، شرکت‌ها و سایر موارد
    مدیریت و کنترل پروژه
    مدیریت، برنامه‌ریزی و کنترل موجودی‌ها
    مدیریت و کارشناسی کنترل کیفیت
    کارآفرینی و موارد بازاریابی، استراتژی، منابع انسانی، مالی و غیره استارتاپ‌ها
    تحلیل مالی و اقتصادی قبل از پروژه، حین پروژه، تولید و غیره
    مدیریت، برنامه‌‌ریزی و کنترل تولید
    کارشناس بیمه
    کارشناس تحقیقات بازار
    کارشناس گمرک
    حسابدار
    مدیر روابط عمومی
    کارمند بانک
    کارشناس یا مدیر آموزش
    به طور کلی هر شغلی که نیازمند مهارت‌ها و دانش یک مدیر است.

بیشتر بخوانید:
مشاوره طراحی و تهیه بیزینس پلن، طرح توجیهی کسب و کار
مشاوره کسب و کار آنلاین تلفنی حضوری
مشاوره و انجام پایان نامه مدیریت ارشد و دکتری
معرفی رشته مدیریت: گرایش ها و بازار کار
خرید کتابهای رشته مدیریت

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |


نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0