معرفی رشته مدیریت بازرگانی

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

معرفی رشته مدیریت بازرگانی
معرفی رشته مدیریت بازرگانی

مدیریت بازرگانی چیست؟
مدیر بازرگانی شخصی است که بعد از پایان تولید محصول تا ورود آن به بازار و رسیدن به دست مشتری و حتی بعد از آن را مدیریت می‌کند. این فرد باید فرایند خروجی کسب و کار را به گونه‌ای سازماندهی کند که بیشترین سودآوری را برای سازمان داشته باشد. راهکارهای سودآوری برای سازمان شامل موارد مختلفی چون کاهش هزینه‌ها، افزایش رضایت مشتری ها، تبلیغات و برندسازی و ایده‌های خلاقانه‌ای است که مدیر بازرگانی ارائه می‌دهد.

معرفی رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشته‌های مهم و حیاتی در حوزه دانش مدیریتی است. داوطلبانی که به سراغ این رشته تحصیلی می‌روند باید آمادگی پذیرش چالش‌های مختلف را در سازمان‌های مختلف داشته باشند. فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی با توجه مهارت‌ها و استعدادهای خود می‌توانند در بخش‌های بازرگانی، بازاریابی یا فروش مشغول به کار شوند. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که فارغ‌التحصیلان این رشته امکان فعالیت در شرکت‌های بین‌المللی را نیز دارند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که داوطلبان باید در این رشته داشته باشند به تجزیه و تحلیل دقیق مربوط می‌شود. فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی باید با تمام اصول مذاکره برای قراردادهای کاری آشنا باشند. بنابراین در حالت کلی می‌توان رشته مدیریت بازرگانی را اینگونه تعریف کرد که این رشته چگونگی تجارت و رسیدن به یک سود مشخص را به داوطلبان این رشته آموزش می‌دهد.

رشته مدیریت بازارگانی در کدام زیرگروه قرار دارد؟
رشته مدیریت بازرگانی یکی از رشته‌های دانشگاهی گروه انسانی است. بنابراین ما قبل از اینکه به سراغ معرفی رشته بازرگانی برویم بهتر است با شرایط کنکور انسانی بیشتر آشنا شویم. بدون شک تمامی داوطلبان با تغییرات کنکور سراسری آشنا هستند. کنکور 1402 و کنکور سال‌های آینده با تغییرات زیادی روبه‌رو شده است. همین موضوع نیز موجب می‌شود که داوطلبان قبل از هر کاری با شرایط کنکور آشنا باشند. یکی از مهم‌ترین تغییرات کنکور سراسری، حذف دروس عمومی از دفترچه شماره یک است. اما این تغییر چه معنایی دارد؟ این بدین معنی است که دروس عمومی ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، دین و زندگی و عربی از کنکور سراسری حذف می‌شوند. اما این دروس بر روی سوابق تحصیلی داوطلبان تاثیر خواهند داشت. داوطلبان با توجه به این شرایط در کنکور سراسری تنها به سوالات دروس تخصصی پاسخ می‌دهند.
شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که رشته مدیریت بازرگانی در کدام زیرگروه قرار دارد؟ رشته مدیریت بازرگانی در هیچ زیرگروهی در کنکور انسانی قرار ندارد. یکی دیگر از تغییرات کنکور سراسری به حذف زیرگروه‌ها از کنکور سراسری مربوط می‌شود. این بدین معنی است که رشته‌های گروه انسانی در هیچ زیرگروهی قرار ندارند. با توجه به این شرایط تمامی رشته‌ها در یک گروه قرار دارند. اگر تمامی رشته‌ها در یک گروه قرار داشته باشند، شرایط ضرایب دروس تخصصی چگونه است؟ تمامی رشته‌های گروه انسانی دارای یک ضریب خاص هستند. ضرایب دروس تخصصی کنکور انسانی برای تمامی رشته‌های گروه انسانی یکسان است. به عنوان مثال ضریب درس ادبیات تخصصی برای تمامی رشته‌های گروه انسانی دارای ضریب 8 است و این ضریب به هیچ عنوان تغییر نمی‌کند.

هدف از رشته مدیریت بازرگانی
هدف از ارائه رشته مدیریت بازرگانی ایجاد دیدگاهی جامع در زمینه بازرگانی به دانشجویان و تقویت مهارت مدیریت در آن‌هاست. شما با تحصیل در این رشته می‌توانید مهارت‌هایی که در ادامه نام می‌بریم را به دست آورید:
    کنترل هزینه، سرمایه و سودآوری سازمان
    شناسایی ظرفیت‌های سازمان برای سودآوری
    وظایف اساسی در بخش بازرگانی شرکت‌ها
    جمع‌آوری و تجزیه تحلیل اطلاعات مربوط به بیزینس
    ارزیابی اطلاعات بازرگانی و تصمیم‌گیری با توجه به آن‌ها
    اجرای تصمیمات مدیریتی به گونه‌ای که بهترین بازدهی را داشته باشد
    سنجش بازار و ارائه پلن‌های بازاریابی
    نظارت بر فرایندهای صادراتی و خروج محصولات و خدمات از سازمان

رشته مدیریت بازرگانی برای چه افرادی مناسب است؟
به طور کلی علم مدیریت و فعالیت‌های مدیریتی به صورت مستقیم با روحیات و شخصیت شما در ارتباط هستند. یعنی اگر فردی بدون علاقه به رشته‌های مدیریتی و تنها بخاطر درآمد بالا وارد این حوزه شود، نمی‌تواند مدیر موفقی باشد. بنابراین به درآمدهای بالا هم نخواهد رسید.
در ادامه ویژگی‌هایی که برای تبدیل شدن به یک مدیر بازرگانی موفق نیاز دارید را نام برده‌ایم.
    به چالش علاقه دارید.
    به حل مسئله علاقه دارید و این مهارت را در خود رشد می‌دهید.
    توانایی ارتباط‌سازی قدرتمند
    علاقمند به مسائل اقتصادی
    قدرت تحلیل مسائل و بررسی آن‌ها از جوانب مختلف
    توانایی ارائه پیشنهادات برای توسعه بازار و پیشی گرفتن از رقبا
    توانایی مدیریت چند نفر و کنترل کردن آن‌ها را دارید
    می‌توانید کارها را به صورت کار تیمی پیش ببرید و رهبر یک تیم باشید
    منظم هستید و می‌توانید کارها را زمانبندی کنید و برنامه‌ریزی داشته باشید

تعداد واحد و دروس کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی
یکی از سوالاتی که داوطلبان گروه انسانی با آن مواجه می‌شوند، مدت زمان تحصیل در این رشته است. رشته‌های گروه انسانی بر خلاف رشته‌های گروه تجربی از مدت زمان تحصیل مناسبی برخوردار هستند. رشته مدیریت بازرگانی نیز یکی از رشته‌های گروه انسانی با طول دوره تحصیلی مناسب است. دوره کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی به صورت 4 ساله در اختیار داوطلبان گروه انسانی قرار می‌گیرد. البته برخی از داوطلبان نمی‌توانند در این مدت دروس امتحانی را پاس کنند و در یک مدت طولانی‌تر از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند. داوطلبان در این دوره باید دروس مختلفی را در 8 ترم تحصیلی مطالعه کنند. دروس رشته مدیریت بازرگانی شامل دروس عمومی، دروس پایه، دروس تخصصی و دروس اختیاری هستند. داوطلبان گروه انسانی در این مدت زمان باید 133 واحد درسی را با نمرات مناسب سپری کنند تا امکان فارغ‌التحصیلی از این رشته را داشته باشند.
داوطلبان باید در مدت زمان 4 سال و در 8 ترم تحصیلی 133 واحد درسی را سپری کنند. شاید برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش آید که آن‌ها در مقطع کارشناسی با چه گرایش‌هایی روبه‌رو هستند؟ رشته مدیریت بازرگانی جزو رشته‌‌هایی محسوب می‌شود که در مقطع کارشناسی هیچ گرایشی ندارد. البته داوطلبان در مقاطع بالاتر می‌توانند گرایش‌های مختلفی را برای ادامه تحصیل رشته مدیریت بازرگانی انتخاب کنند. داوطلبان در این دوره باید 20 واحد دروس عمومی، 41 واحد دروس پایه، 30 واحد دروس اصلی، 36 واحد دروس تخصصی و 6 واحد دروس اختیاری را مطالعه کنند. رشته مدیریت بازرگانی در ترم‌های اول بیشتر به مفاهیم تئوری و پایه توجه می‌کند و در ترم‌های بعدی مفاهیم تخصصی را آموزش می‌دهد. شما می‌توانید در قسمت زیر با اسامی دروس مختلف رشته مدیریت بازرگانی بیشتر آشنا شوید:
    دروس عمومی: 20 واحد
    دروس پایه: 41 واحد
    دروس اصلی: 30 واحد
    دروس تخصصی: 36 واحد
    دروس اختیاری: 6 واحد
نام بردن تمام دروس رشته مدیریت بازرگانی از حوصله این مقاله خارج است. به همین دلیل در ادامه به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین دروسی که در این رشته می‌خوانید اشاره می‌کنیم.
    اصول و مبانی مدیریت
    مدیریت منابع انسانی
    مدیریت رفتار در سازمان
    روش تحقیق مدیریت و عملیات
    بازرگانی بین‌الملل
    مدیریت بازار و بازاریابی
    سیستم‌های اطلاعاتی مدیریتی
    اصول حسابداری
    مدیریت مالی
    استراتژی مدیریت
    سیاست‌های مالی و پولی
    بهره‌وری و تحلیل اطلاعات سازمانی
    حقوق بازرگانی بین‌الملل
    اقتصاد خرد و اقتصاد کلان
    ساختارهای سازمانی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
مقطع کارشناسی مدیریت بازرگانی هیچ گرایشی ندارد. آیا داوطلبان در مقطع کارشناسی ارشد امکان انتخاب گرایش‌های مختلف را دارند؟ بله داوطلبان رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند گرایش‌های مختلفی را مطالعه کنند. دست داوطلبان در مقطع ارشد باز است و آن‌ها با توجه به علاقه خود می‌توانند در گرایش‌های مختلف به ادامه تحصیل بپردازند. رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی ارشد از 32 واحد درسی تشکیل شده است. داوطلبان باید در این مقطع 4 ترم تحصیلی را در مدت زمان 2 سال سپری کنند. گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی به صورت زیر هستند:
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی بین‌الملل
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تجارت الکترونیک
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی داخلی
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مالی
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بیمه
    کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش تحول

گرایش های مقطع دکتری رشته مدیریت بازرگانی
دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند به فکر تحصیل در دکترای این رشته نیز باشند. آیا مقطع دکترای رشته مدیریت بازرگانی گرایش‌هایی دارد؟ بله رشته مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری دارای 8 گرایش مختلف است. هر گرایش مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری دارای تعداد واحدهای مختلفی است. اما در حالت کلی دانشجویان باید 36 واحد درسی را در مقطع دکتری مطالعه کنند. 36 واحد درسی در مقطع دکتری شامل 18 واحد دروس پایه و 18 واحد رساله است. رشته مدیریت بازرگانی در مقطع دکتری دارای گرایش‌های زیر است:
    مدیریت سیاست گذاری بخش عمومی
    مدیریت رفتاری
    مدیریت منابع انسانی
    مدیریت سیستم‌ها
    مدیریت بازاریابی بین‌الملل
    مدیریت مالی
    مدیریت تولید و عملیات
    تحقيق در عملیات

رشته مدیریت بازرگانی بدون کنکور دانشجو قبول می‌کند؟
داوطلبان گروه انسانی برای قبولی در کنکور سراسری باید دروس تخصصی را با توجه به شرایط جدید کنکور مطالعه کنند. این بدین معنی است که داوطلبان باید به سوالات هشت درس تخصصی با دقت زیادی در کنکور سراسری پاسخ دهند. برخی از داوطلبان بهترین درصدها و رتبه‌ها را در کنکور سراسری به دست می‌آورند و در رشته مدیریت بازرگانی قبول می‌شوند. اما گاهی اوقات برخی از داوطلبان به دلیل عدم مطالعه صحیح یا دلایل دیگر امکان قبولی در کنکور سراسری و رشته مدیریت بازرگانی را ندارند. داوطلبان در این شرایط چگونه می‌توانند به ادامه تحصیل بپردازند؟ کنکور سراسری برای پذیرش داوطلبان از دو روش استفاده می‌کند. روش اول قبولی در کنکور سراسری و رشته مورد نظر با کسب یک رتبه ایده‌آل است. روش دوم نیز قبولی در کنکور سراسری بدون شرکت و قبولی در کنکور سراسری است.
آیا رشته مدیریت بازرگانی بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد؟ رشته مدیریت بازرگانی جزو رشته‌هایی است که بدون کنکور نیز در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. اما پذیرش در کنکور سراسری بدون قبولی در کنکور سراسری شرایط خاص خود را دارد. رشته مدیریت بازرگانی بدون کنکور تنها در دانشگاه‌های آزاد و پیام نور در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. این بدین معنی است که پذیرش این رشته در دانشگاه‌های دولتی و در دوره‌های روزانه و شبانه تنها با قبولی در کنکور سراسری امکان‌پذیر است. دانشگاه‌های آزاد و پیام نور که این رشته را بدون کنکور در اختیار داوطلبان قرار می‌دهند، شرایط خاصی برای پذیرش این رشته دارند. داوطلبان باید سوابق تحصیلی درخشانی داشته باشند تا دانشگاه آن‌ها را برای رشته مدیریت بازرگانی بدون کنکور پذیرش کند.

بازار کار رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی جزو پرکاربردترین رشته‌هاست و حتی در کشورهای اروپایی و آمریکا هم بازار کار دارد. مدیران بازرگانی حرفه‌ای می‌توانند بعد از مهاجرت درآمد خوبی از طریق رشته تحصیلیشان به دست آورند. بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان هم این رشته را ارائه می‌دهند و امکان مهاجرت تحصیلی هم برای علاقمندان وجود دارد.
در ایران فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت بازرگانی هم می‌توانند به عنوان مدیر کل یک کسب و کار فعالیت داشته باشند و بیزینس خودشان را راه‌اندازی کنند و هم می‌توانند به عنوان مدیر بخش بازرگانی در یک شرکت مشغول به کار شوند و مسئولیت یک قسمت را بر عهده بگیرند. در هر شاخه‌ای که فعالیت می‌کنید، برای تبدیل شدن به یک مدیر بازرگانی حرفه‌ای به چیزی اضافه بر آنچه در دانشگاه یاد گرفته‌اید، نیاز خواهید داشت. بنابراین برای موفق شدن در بازار کار رشته مدیریت بازرگانی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی به تجربه نیز نیاز است.
ویژگی‌هایی که درباره افراد مناسب برای تحصیل در این رشته نام بردیم، به بازار کار رشته مدیریت بازرگانی نیز مرتبط بود. به عنوان مثال ممکن است هنگام تحصیل شما نیازی به توانمندی در زمینه مدیریت منابع انسانی نداشته باشید؛ اما زمانی که مدیر کل یا بخش بازرگانی یک کسب و کار بزرگ می‌شوید، قطعا به توانایی مدیریت نیروهای زیردست نیاز خواهید داشت.

حقوق و درآمد رشته مدیریت بازرگانی
حقوق و درآمد رشته مدیریت بازرگانی با توجه به تجربه کاری و مهارت‌های افراد بسیار متفاوت است. بنابراین نمی‌توان یک عدد ثابت را برای حقوق این رشته عنوان کرد. داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در یک از مشاغل زیر مشغول به فعالیت شوند:
    فعالیت به عنوان کارآفرین
    فعالیت به عنوان مدیر ارشد اجرایی
    فعالیت در حوزه‌های مختلف بازاریابی
    مشاوره مالی
    مدیریت مالی
    فعالیت به عنوان مدیر منابع انسانی
    تحلیل گر مدیریت
    فعالیت در بخش مدیریت بازاریابی
    مدیر بخش بیمه
    مدیر فروش
    مسئول فروش
    مدیر بخش تبلیغات
    مدیر بخش دیجیتال مارکتینگ
    فعالیت در زمینه صادرات و واردات
    فعالیت در موسسه‌های بازرگانی
    فعالیت در بانک‌ها
    فعالیت به عنوان مدیر بخش خارجی
    و …
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای خانم ها
بهترین شغل‌های رشته انسانی برای خانم‌ها کدام رشته‌ها هستند؟ آیا بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای خانم‌ها مناسب است؟ بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای خانم‌ها چگونه است؟ داوطلبان خانم سوالات زیادی در مورد بازار کار رشته مدیریت بازرگانی دارند. اول از همه باید بگوییم که بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای آقایان و خانم‌ها یکسان است. این بدین معنی است که داوطلبان خانم به راحتی می‌توانند در رشته مدیریت بازرگانی صاحب کار شوند و مانند آقایان در بخش‌های مدیریتی فعالیت کنند. بنابراین رشته مدیریت بازرگانی هیچ محدودیتی برای مطالعه خانم‌ها ندارد. داوطلبان خانم پس از فارغ‌التحصیلی با توجه به علاقه خود می‌توانند در گرایش‌های مختلف این رشته به دنبال کار باشند.

بیشتر بخوانید:
مشاوره طراحی و تهیه بیزینس پلن، طرح توجیهی کسب و کار
مشاوره کسب و کار آنلاین تلفنی حضوری
مشاوره و انجام پایان نامه مدیریت ارشد و دکتری
معرفی رشته مدیریت: گرایش ها و بازار کار
خرید کتابهای رشته مدیریت

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0