گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر
گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر

اهمیت انتخاب گرایش در مقطع کارشناسی ارشد
انتخاب گرایش در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر یکی از مراحل حیاتی در مسیر تحصیلی و حرفه‌ای شماست. این انتخاب، تاثیر عمیقی بر آینده شغلی و تخصصی شما خواهد داشت و می‌تواند مسیر حرفه‌ای شما را تا زمانهای بسیار طولانی تحت تاثیر قرار دهد.
از جمله مواردی که نشان می‌دهند چرا انتخاب گرایش در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر اهمیت زیادی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 تعیین مسیر حرفه‌ای: انتخاب گرایش در این مرحله می‌تواند به شما کمک کند تا مسیر حرفه‌ای خود را مشخص کنید و به تخصص خاصی در حوزه مهندسی کامپیوتر بپردازید.
توسعه مهارت‌های تخصصی: با انتخاب گرایش مناسب، فرصتی برای توسعه مهارت‌های تخصصی و عمیق شما در زمینه خاصی از مهندسی کامپیوتر فراهم می‌شود.
 افزایش فرصت‌های شغلی: داشتن تخصص در یک گرایش خاص از مهندسی کامپیوتر، فرصت‌های شغلی شما را گسترش می‌دهد و احتمالاً شما را به فرصت‌های شغلی با درآمد بالاتر و شرایط بهتر هدایت می‌کند.
 پیشرفت در حوزه تحقیقاتی: اگر قصد دارید به عنوان محقق در حوزهٔ مهندسی کامپیوتر فعالیت کنید، انتخاب گرایش مناسب در کارشناسی ارشد می‌تواند ابتدایی موثر برای پیشرفت در این زمینه باشد.
 ارتباط با صنعت: بسیاری از گرایش‌ها در مقطع کارشناسی ارشد متناسب با نیازهای صنعتی هستند و انتخاب گرایش مرتبط با صنعت می‌تواند شما را برای ورود به بازار کار آماده‌تر کند.
به طور کلی، انتخاب گرایش در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر به شما کمک می‌کند تا به شکل بهتری مسیر حرفه‌ای خود را تعیین کرده و به تخصص خاصی در این زمینه بپردازید، که این امر اثرات بلندمدت و مثبتی بر روی حیات حرفه‌ای شما خواهد داشت.

گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر
ارشد مهندسی کامپیوتر در 6 گرایش معماری سیستم های کامپیوتری ، هوش مصنوعی و رباتیکز ، نرم افزار ، شبکه های کامپیوتری ، رایانش امن ، بیو انفورماتیک برگزار می شود.
معرفی رشته معماری سیستم های کامپیوتری
یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر معماری سیستم های کامپیوتری است. این گرایش با دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه معماری‌ های کامپیوتر و متدهای طراحی و آنالیز سیستم‌های مبتنی همراه است. دانشجویان در این گرایش می توانند با در آزمایشگاه های رایانش ابری، شبکه ، شبکه های میان تراشه ای، اینترنت اشیا، سیستم های نهفته و طراحی تراشه تحصیل کنند.
حفظ امنیت شبکه های اطلاعاتی و جلوگیری از درز اطلاعات به خارج از سیستم و پیشگیری از نفوذها، ایجاد ارتباط بین تراشه ها جهت مدیریت منابع شهری و ... از جمله مباحثی است که دانشجویان در گرایش معماری سیستم های کامپیوتری فرا می گیرند.
آشنایی با ساختار‌های کامپیوترها، متدهای آنالیز و طراحی، روش‌های طراحی یونی، متدهای مدل کردن و شبیه سازی و تست سیستم‌های کامپیوتری و طراحی‌های خاص برای کاربردهای خاص سیستم ها از جمله مهارت های دیگری است که فارغ التحصیلان گرایش معماری کامپیوتر فرا می گیرند.
معرفی گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز
 یکی دیگر از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی یا رباتیکز است. این گرایش شامل دروس نظری و عملی و تحقیقاتی در زمینه هوشمند‌ سازی کامپیوترها و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر است. این گرایش از ویژگی های موجودات زنده و به خصوص انسان الهام گرفته شده است. یکی از دستاوردهای مهم این گرایش ایجاد قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار در کامپیوترها و سایر دستگاه های دیجیتالی است.
دانشجویان در گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز با مباحثی از جمله شبکه‌های عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی و... آشنا می شوند. همچنین افزایش قابلیت دانشجویان در زمینه‌های ارائه مناسب اطلاعات، ارائه غیر دقیق اطلاعات و کار با آنها، شبیه سازی پردازش‌های مطرح در موجودات زنده، استدلال اتوماتیک، دسته بندی و تصمیم گیری ماشینی، روش‌های یادگیری برای ماشین‌ها، هوشمند کردن ربات‌ها، پردازش و تحلیل کامپیوتری تصاویر، پردازش و درک زبان و پردازش و شناسائی گفتار  از دیگر مباحث این گرایش است.
فارغ التحصیلان گرایش هوش مصنوعی می توانند در زمینه طراحی سیستم های پیشرفته نظامی شامل انواع سلاح‌های هوشمند، طراحی سیستم های خبره برای انواع کاربردها، طراحی نرم افزار های هوشمند کامپیوتری مانند انواع بازی ها، طراحی سیستم های خبره برای انواع کاربردها، تحلیل کامپیوتری تصاویر برای کاربردهای مختلف و ... فعالیت کنند.
معرفی گرایش نرم افزار
نرم افزار هم یکی دیگر از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر است. هدف از ایجاد این گرایش آشنایی دانشجویان و مهندسان کامپیوتر با سیستم‌های عامل پیشرفته، بانکهای اطلاعاتی، برنامه‌نویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتم‌های پردازش موازی و ... است. این گرایش شامل دروس عملی، نظری و تحقیقاتی است و دانشجویان این گرایش می توانند در زمینه طراحی و توسعه سیستم‌های نرم افزاری امن و قابل اطمینان فعالیت کنند.
از جمله مهارت هایی که فارغ التحصیلان گرایش نرم افزار پس از اتمام تحصیل فرا می گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طراحی نرم افزارهایی که قابل فهم و قابل اصلاح، ارزیابی و تایید یک برنامه و یا سیستم برنامه سازی،  هدایت پروژه‌های نرم افزاری در مراکز تحقیقاتی کشور، تعریف و آنالیز ویژگی‌های یک سیستم بزرگ، تکامل سیستم‌های نرم افزاری در نسل های مختلف، طراحی سیستم‌های نرم افزاری بزرگ، تولید نرم افزارهای توسعه اتوماتیک نرم افزارها از جمله ویرایشگرهای متن، ویرایشگرهای صفحه،  نهایتا ارزیابی کارایی و صحت سیستم‌های نرم افزاری و فرموله کردن نیازها
معرفی گرایش شبکه های کامپیوتری
یکی دیگر از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتر است. در این رشته شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه و ... برای دانشجویان تدرس می شود.
از این گرایش برای ایجاد بستر ارتباطی برای اپلیکیشن های کاربردی و همچنین ارتباط این اپلیکیشن ها با پایگاه داده استفاده می شود. این گرایش در تمام بنگاه های تجاری و ارگان های دولتی کاربرد زیادی دارد. از جمله مهارت هایی که فارغ التحصیلان گرایش شبکه کامپیوتری فرا می گیرند می توان به مديريت و پشتیبانی شبکه‌هاي کامپيوتري، مديريت مباحث امنيتي شبکه‌هاي کامپيوتري، پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی تحت شبکه، مدیریت و کار در بخش فناوري اطلاعات در شرکت‌هاي دولتي و خصوصي و ... اشاره کرد.
معرفی گرایش رایانش امن
گرایش رایانش امن هم یکی دیگر از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر است. این گرایش به منظور ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن ایجاد شده است. دانشجویان در این گرایش با مباحث عملی و عملی می توانند طراحی، پیاده سازی و ارزیابی مفاهیم، تکنیک‌ها، روش‌ها و رویه‌های لازم برای امنیت سیستم‌های کامپیوتری و شبکه‌ای را بر عهده بگیرند.
معرفی گرایش بیوانفورماتیک
کارشناسی ارشد بیوانفورماتیک دوره ای است مشتمل بر دروس نظری، عملی و تحقیقاتی در زمینه شیوه استفاده از روش های موجود برای حل مسائل موجود در زمینه زیست شناسی. هدف این رشته درک داده ها و فرآیندهای پیچیده زیست شناسی و تحلیل آنها با استفاده از روش های پیشرفته محاسباتی نظیر داده کاوی، یادگیری ماشین، روش های آماری و مدل سازی رایانه ای است. طی پنجاه سال گذشته پیشرفت های انجام شده در زیست شناسی سبب انقلابی در درک بشر از اساس مولکولی زندگی شده است. در گذشته مطالعه در خصوص ژن ها به صورت یک به یک انجام می‌شد، در حالی که امروزه، فناوری های جدید تجربی اجازه می‌دهد که همه ژن های یک موجود زنده، و نیز سطوح فعالیت و تعاملات پیچیده آنها مورد پژوهش قرار گیرد. برای تجزیه و تحلیل حجم عظیم داده ها و نتایج این نوع پژوهش، بکارگیری رایانه و روش های پیشرفته محاسباتی یک ضرورت است.

بهترین گرایش ارشد مهندسی کامپیوتر
بدون شک تمامی گرایش‌های رشته مهندسی کامپیوتر، از بهترین رشته‌های تحصیلی در جهان به شمار می‌آیند. هر کدام از گرایش‌ها، بازار کار مخصوص به خود را دارند و همواره با تعداد قابل توجهی تقاضا برای استخدام نیروی متخصص مواجه‌اند. علاوه بر این در تمام کشورها مشاغل رشته کامپیوتر جزو پردرآمدترین مشاغل به حساب آمده و آینده و امنیت شغلی شما را تضمین خواهند کرد، برای بررسی بیشتر در این خصوص می‌توانید به صفحه درامد رشته کامپیوتر مراجعه کنید.
اما اگر بخواهیم به طور ویژه هر کدام از این گرایش‌ها را مورد ارزیابی قرار بدهیم، باید گفت که با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن صنعت کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی یکی از بهترین گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر است. در حال حاضر هوش مصنوعی و فناوری‌های مربوط به آن تمام دنیا را فراگرفته و هر روز هم در حال رشد و پیشرفت است. گرایش هوش مصنوعی در دانشگاه‌های خارج از کشور نیز بسیار پرطرفدار بوده و بسیاری از پوزیشن‌های مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر نیز متعلق به گرایش هوش مصنوعی است.
بعد از گرایش هوش مصنوعی، می‌توان از گرایش‌هایی همچون نرم افزار، امنیت داده، معماری کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری بعنوان بهترین گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر نیز نام برد.

سخت ترین گرایش ارشد مهندسی کامپیوتر
در این مورد نیز مجدد باید گفت که رشته هوش مصنوعی جزو سخت ترین گرایش ارشد مهندسی کامپیوتر به حساب می‌آید. بطور کلی علوم ریاضی و محاسبات بعنوان پیش زمینه تمامی گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر است که اگر به آن‌ها تسلط داشته باشید، یادگیری دروس تخصصی را برایتان راحت‌تر و قابل فهم‌تر خواهد کرد.
اما به طور خاص در رشته هوش مصنوعی کاربرد ریاضیات (به ویژه نظریه گراف و جبر خطی) و آمار و احتمالات از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و شاید به همین دلیل است که برای دانشجویان این گرایش بعنوان سخت ترین گرایش ارشد مهندسی کامپیوتر به شمار می‌آید. داشتن خلاقیت، مهارت حل مسئله و تجزیه و تحلیل الگوریتم‌ها از مواردی هستند که داشتن نیم نگاهی به آن‌ها نیز لازم و مهم است.
به این نکته باید توجه داشت که گرایش هوش مصنوعی و بطور کلی تمامی گرایش های رشته کامپیوتر مدام در حال تغییر و پیشرفت است و شما همواره باید تلاش کنید تا اطلاعات خود را به روز نگه دارید. به همین دلیل شرکت در دوره‌های آنلاین پیشرفته و تقویت مهارت‌ها به شدت توصیه می‌گردد.
با وجود تمام مواردی که در بالا ذکر شد،‌ همچنان گرایش هوش مصنوعی از پرطرفدارترین گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر به حساب می‌آید.

خرید کتابهای دست دوم مهندسی کامپیوتر

خرید کتابهای مهندسی کامپیوتر مدرسان شریف

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0