گرایش های دکترای مهندسی مکانیک

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

گرایش های دکترای مهندسی مکانیک
گرایش های دکترای مهندسی مکانیک

گرایش‌های دکتری مهندسی مکانیک چیست؟
آزمون کنکور دکتری رشته مهندسی مکانیک، فارغ از تنوع گرایش‌های موجود در این رشته، به صورت یک آزمون جامع برگزار می‌شود و همه داوطلبان گرایش‌های مختلف باید در آن شرکت کنند.
انتخاب گرایش مناسب در کنکور دکتری مهندسی مکانیک، گام مهمی در جهت تخصصی شدن و ورود به دنیای پژوهش در این رشته است. گرایش‌های مختلف رشته مهندسی مکانیک، هر کدام با ویژگی‌ها و بازار کار خاص خود، فرصت‌های متنوعی را پیش روی داوطلبان قرار می‌دهند.

معرفی گرایش های دکتری مهندسی مکانیک
    گرایش ساخت و تولید
    گرایش مکانیک جامدات
    گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات
    گرایش تبدیل انرژی
    گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو
    گرایش قوای محرکه
    گرایش سازه و بدنه
در این بخش درمورد گرایش های دکتری مهندسی مکانیک کمی توضیح میدهیم.
گرایش ساخت و تولید
این گرایش در مقطع دکتری مهندسی مکانیک به بررسی، طراحی و تولید ابزارها و شکل و طرح دادن به انواع فلزات در انواع صنایع و مراکز تولیدی مانند صنایع نظامی، خودروسازی و کشاورزی می پردازد. این گرایش از شاخه های مهم علم مهندسی مکانیک است که با توجه به اهمیت طراحی و تولید انواع قطعات و سیستم های مکانیکی در صنعت و پیشرفت یک کشور، ادامه تحصیل در مقطع دکتری و کسب مهارت و دانش در این گرایش با اهمیت و کاربردی است. در مقطع دکتری مکانیک دروسی مانند آنالیز شکل دادن فلزات، ریاضیات مهندسی و نیز متالورژی در تولید ارائه می شود.
گرایش مکانیک جامدات
این گرایش در مقطع دکتری رفتار و حرکات مواد جامد را بررسی و تحلیل می کند و اثرات نیروهای وارد از بیرون بر آنها را مورد توجه قرار می دهد و بر اساس این تأثیر و تأثر به طراحی و ساخت انواع قطعات می پردازد. این گرایش در مقطع دکتری شامل دروسی مثل تئوری الاستیسیته و مکانیک محیط پیوسته است. این گرایش در انواع صنایع و کارخانه های تولید قطعات کاربرد دارد.
گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات
این گرایش در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک به تحقیق و بررسی علل حرکت و مدل سازی اصول اساسی دینامیک و بازخورد نظریه های کنترل در زمینه های ماشین ها و رباتیک و طراحی مکانیزم ها می پردازد. این شاخه از مهندسی مکانیک با مدل سازی و آزمون های عملی به سنجش اعتبار مدل های طراحی شده توجه دارد و از گرایش های اصلی و پایه ای در صنایع پزشکی، هوافضا و سیستم های هوشمند است. دانشجویان این گرایش در مقطع دکتری دروس مربوط به آزمایشگاه مانند آزمایشگاه کنترل، آزمایشگاه های مکاترونیک، ارتعاشات و دینامیک ماشین را نیز می گذرانند.
گرایش تبدیل انرژی
این گرایش در مقطع دکتری مهندسی مکانیک به بررسی و تحلیل در موضوعات تبدیل انرژی، انتقال حرارت، گرما و سیالات می پردازد. این گرایش در علوم هوافضا، علوم دریایی، خودروسازی و تهویه و علوم محیط زیست کاربرد دارد و از گرایش های کاربردی برای مکانیک سیالات و ترمودینامیک پیشرفته است.
گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو
این گرایش به طراحی و تولید خودروها و ماشین های راحت تر و ایمن تر با قدرت بیشتر جهت رسیدن به سطح مطلوب در زمینه های ترمز، فرمان و تطبیق می پردازد. با توجه به اهمیت و ضرورت صنعت خودرو و استفاده از آن، گرایش طراحی سیستم های دینامیکی خودرو استفاده کاربردی بسیار و اساسی در زندگی بشر دارد و با توجه به مقطع دکتری، سطح دانش گسترده برای آن لازم و ضروری است.
گرایش قوای محرکه
این گرایش در دکتری مهندسی مکانیک ارتباط نزدیکی با طراحی سیستم های دینامیکی خودرو دارد و دانشجویان این گرایش دانش مربوط به علوم خودروسازی را فرا می گیرند و در زمینه های سیالات و حرارت و موتور خودرو و طراحی های علمی و کاربردی مثل بدنه و شاسی فعالیت می کنند. دروس این گرایش شامل عناوینی همچون دینامیک پیشرفته، ارتعاشات سیستم های ممتد، مکانیک سیالات پیشرفته و انتقال حرارت جابجایی است.
گرایش سازه و بدنه
این گرایش در صنعت خودرو سازی از اهمیت اساسی و کاربردی برخوردار است و در مقطع دکتری به صورت کاملاً تخصصی به آن پرداخته می شود. گرایش سازه و بدنه به طراحی و تولید بدنه های محکم تر و مهندسی شده تر با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و با دوام تر توجه دارد.

بازار کار گرایش های دکتری مهندسی مکانیک
در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک به گرایش های متفاوتی که ذکر کردیم تقسیم می شود و هر یک از این گرایش ها حوزه کاری و حرفه ای متفاوت دارند. برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک دارند، اطلاع از بازار کار هر کدام از گرایش های آن و جایگاه شغلی آنها اهمیت دارد. از این رو در ادامه مطلب به بررسی بازار کار گرایش های دکتری مهندسی مکانیک پرداخته ایم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی را در رابطه با بازار کار گرایش های دکتری مهندسی مکانیک به دست آورید. در زیر، به تفکیک گرایش های این رشته در دوره دکتری به تحلیل بازار کار گرایش های دکتری مهندسی مکانیک برای شما دوستان می پردازیم.
بازار کار دکتری ساخت و تولید
گرایش ساخت و تولید در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک به تولید و طراحی کمی و کیفی انواع قطعات صنعتی و مکانیکی می پردازد. از آنجایی که طراحی و تولید قطعات و شکل دادن اصولی و کاربردی به فلزات از نیازهای اساسی صنایع، کارخانجات و یک جامعه است، متخصصان گرایش ساخت و تولید حرفه ای کاربردی و لازم در جامعه دارند که به تبع تقاضا، بازار کار ساخت و تولید نیز مطلوب است. ادامه تصحیل در مقطع دکتری گرایش ساخت و تولید به دلیل افزودن بر دانش و تخصص فرد سبب ارتقاء شغلی و درآمد وی نیز خواهد شد. هر چند این قاعده کلی نیست و مهارت و تجربه و خلاقیت در عرصه کار، فاکتورهایی اساسی هستند، در آمد متخصصان ساخت و تولید با توجه به مدرک بالای تحصیلی که دکتری است و اشتغال در بخش دولتی و خصوصی تعیین می شود.
بازار کار دکتری مکانیک جامدات
گرایش جامدات رشته مهندسی مکانیک در مقطع دکتری به بررسی و تحلیل حرکت و عملکرد قطعات یک ماشین در برابر نیروها و حرکات وارده می پردازد. این گرایش از تخصص های مهم و کاربردی و لازم در صنعت خودروسازی است که کیفیت قطعات تولید شده ی خودروها به آن وابسته است و با توجه به اینکه کیفیت قطعات تولید شده ی خودروها به آن وابسته است و نیز صنعت خودروسازی در کشور ما رو به رشد است، نیاز به فارغ التحصیلان دکتری مکانیک جامدات رو به فزونی است و بازار کار مکانیک جامدات قابل توجه و مطلوب است.
در صورت تمایل و داشتن علاقه به انتخاب رشته مهندسی مکانیک در مقطع دکتری و نیاز به کسب اطلاعاتی در مورد بازار کار گرایش های مختلف این رشته می توانید با مشاوران تحصیلی آیدانیتو تماس بگیرید.
بازار کار دکتری دینامیک، کنترل و ارتعاشات
گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات به حرکات و مکانیک خودروها و سایر سیستم های مکانیکی توجه دارد و در جهت تنظیم بهینه ترین و اصولی ترین حرکات یک سیستم مکانیکی متمرکز است. گرایش دینامیک، کنترل و ارتعاشات در انواع صنایع قطع سازی و خودروسازی است و حوزه های فعالیت فارغ التصحیلان مقطع دکتری این گرایش در زمینه شبیه سازی و مدل سازی دینامیکی سیستم های مهندسی و تولید و طراحی انواع مختلفی از سیستم های کنترل ارتعاشات فعالیت می کنند که کنترل ارتعاشات در تمامی صنایع هوایی، نظامی و تمامی سازمان هایی که در آنها از ماشین های مکانیکی استفاده می شود از وجوهه اصلی برای استفاده از آنهاست. این گرایش به نسبت دیگر گرایش ها بازار کار محدودتری دارد و علاقه مندان به تحصیل در این گرایش می بایست در فضای رقابتی برای تصاحب جایگاه های شغلی تلاش کنند.
بازار کار گرایش دکتری تبدیل انرژی
گرایش تبدیل انرژی در مقطع دکتری رشته مهندسی مکانیک به دلیل وابستگی صنایع مهم کشور به محدوده انرژی از اهمیت بیشتری نسبت به دیگر گرایش ها برخوردار است و مسائل مربوط به سیالات و حرارت و تبدیل انرژی را در انواع موتورها را بررسی می کند. فارغ التحصیلان گرایش تبدیل انرژی امکان فعالیت در انواع نیروگاهها ماشینهای دوار مانند توربین های گاز و بخار، مراکز تولید و طراحی سیستم های تهویه و نیز صنایع خودروسازی و تولید قطعات فعالیت نمایند. انرژی نیاز همیشگی یک جامعه است و تقاضا برای متخصصان آن همیشه وجود دارد. از این رو بازار کار و درآمد یک فارغ التحصیل دکتری تبدیل انرژی با توجه به میزان مهارت و تجربه و خصوصی یا دولتی بودن سازمانی که در آن مشغول به فعالیت است، متفاوت خواهد.

خرید کتابهای دست دوم مهندسی مکانیک

خرید کتابهای مهندسی مکانیک مدرسان شریف

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |

نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0