معرفی شغل تحلیلگر مالی
تحلیل گر مالی کیست؟
تحلیل گر یا آنالیزور مالی، فردی است که به صنایع و شرکت های مختلف، با هدف پیگیری روند بازار و توسعه بودجه، به جمعآوری و تجزیه تحلیل فعالیتهای مالی میپردازد. برخی از شرکتها و مؤسساتی که نیاز به تخصص تحلیل گر مالی دارند عبارتاند از:
شرکتهای بیمه
بانکها
کارگزاریهای بورس
شرکتها یا اشخاص سرمایهگذار
شرکتها و مؤسسات ذکر شده، برای بسیاری از تصمیمهای اقتصادی و سرمایهگذاری از قبیل تحلیل بازارهای مالی، به دانش، تخصص و تجربیات یک تحلیلگر مالی نیاز دارند.
وظایف تحلیلگر مالی
برخی از وظایف تحلیلگر مالی عبارتند از:
تدوین و تجزیه و تحلیل گزارشهای مالی و پیدا کردن اختلافات که نیاز به توجه مدیریت ارشد دارد؛
توصیه یک یا چند سرمایهگذاری مختلف که با نام پرتفولیو یا سبد سهام شناخته میشود؛
ارزیابی دادههای مالی - چه دادههای فعلی و چه در گذشته - و شناسایی روندهای اقتصادی و تجاری؛
دیدار با مدیران ارشد برای درک بهتر چشمانداز سازمان؛
تهیه گزارشهای مالی با نتیجهگیریهای قابل اعتماد که مدیریت بتواند از آنها برای اجرای استراتژیهای عملیاتی کارآمدتر استفاده کند؛
تهیه گزارشهای حسابرسی برای مدیران ارشد.
مهارتهای موردنیاز تحلیل گر مالی
یک تحلیل گر مالی باید به طیف وسیعی از مهارتها از قبیل مهارتهای ریاضی، کار با کامپیوتر و فناوری اطلاعات و ارتباطات، تسلط کافی داشته باشد و با فضای کسبوکارها و اقتصاد بهخوبی آشنا باشد. از یاد نبرید که یک تحلیلگر مالی فشار کاری زیادی دارد و برای فعالیت در این زمینه باید تحمل بالایی نیز داشته باشید. در ادامه با برخی از مهارتهای موردنیاز یک تحلیل گر مالی آشنا میشوید.
مهارتهای تحلیلی
یکی از مهارتهای کلیدی یک تحلیل گر مالی، مهارت تحلیل دادهها و اطلاعات است. مهارتهای تحلیلی عبارت است از توانایی گردآوری، آنالیز و تجزیهوتحلیل اطلاعات بهمنظور حل مسئله و شناسایی راهحلها. یک تحلیلگر مالی کارآزموده باید توانایی تجزیهوتحلیل طیف وسیعی از اطلاعات با هدف شناسایی سرمایهگذاریهای سودآور را داشته باشد
مهارتهای ارتباطی
دومین مهارت ضروری برای یک تحلیلگر مالی، تسلط بر مهارتهای ارتباطی شامل هر دو حیطه ارتباط کتبی و کلامی است. تحلیلگر مالی باید توانایی توضیح و تشریح توصیهها و دیدگاههای مالی خود به زبان ساده و قابلدرک برای مشتری را داشته باشد.
مهارتهای فنی
سومین مهارت ضروری برای یک تحلیلگر مالی، مهارتهای فنی است. مهارتهای ریاضی و رایانه محور، دو مورد از کلیدیترین مهارتهای فنی ضروری برای تحلیلگر مالی است. تحلیلگر مالی باید مهارت استفاده از نرمافزارهای مختلف بهمنظور تحلیل دادههای مالی، تشخیص روندها و پیشبینی و ایجاد سبد سهام سودده برای مشتریان را داشته باشد. یک تحلیلگر مالی باید مهارتهای ریاضیاتی و محاسباتی برجستهای داشته باشند تا بتوانند بهسادگی ارزش اوراق بهادار مالی را تخمین بزند.
توجه به جزئیات
توجه به جزئیات نیز یکی دیگر از مهارتهای ضروری برای هر تحلیل گر مالی است. تحلیلگران مالی باید بتوانند هنگام بررسی سرمایهگذاریها به جزئیات و مواردی که ممکن است از حیطه توجه خارج باشند، آگاهی کاملی داشته باشد. گاهی کوچکترین مسائل نیز میتوانند تأثیرات قابلتوجه و عظیمی بر سلامت سرمایهگذاری داشته باشند. یک تحلیلگر مالی باید هر تصمیمی را با آگاهی کامل و کمترین خطا بگیرد.
مهارتهای تصمیمگیری
یک تحلیلگر مالی، به پشتوانه دانش و تجربهای که دارد، به سایر تواناییهای خود نیز اطمینان خواهد داشت و در نتیجه هنگام توصیه به مشتریان در مورد خرید، نگهداری یا فروش اوراق بهادار، به گفتههای خود شک نمیکند و تصمیماتی مستحکم و مطمئن میگیرد.
تحصیلات لازم برای تحلیلگر مالی
تحلیلگران مالی معمولا ملزم به داشتن حداقل مدرک کارشناسی هستند، اگرچه بسیاری از استخدامکنندگان، افرادی را که مدرک کارشناسی ارشد دارند برای سمتهای تحلیلگر مالی ترجیح میدهند. مدارک کارشناسی مناسب برای این حرفه رشتههایی در حوزه امور مالی، تجارت و بازرگانی یا رشتههای نزدیک به آنها است. مدرک رشتههای مالی، مهارتهای نظری و تحلیلی بسیار خوبی برای این حرفه به دانشجویان ارائه میدهد. برخی از درسهایی که دانشجویان رشتههای مالی میگذرانند شامل امور مالی مدیریتی، سرمایهگذاری، حسابداری، بازارهای مالی، تجارت بینالملل، بازاریابی، آمار و حقوق و اخلاق تجارت هستند.
تحلیلگران مالی که مشتاق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد هستند، باید رشتههای مدیریت بازرگانی و گرایشهای مالی را حتما مد نظر قرار دهند.
آموزشهای لازم برای تحلیلگر مالی
از آنجا که یک تحلیلگر مالی عموما مقام سطح بالایی به حساب میآيد که نیاز به حداقل ۱۰ سال تجربه و سابقه کار دارد، بخش عمدهای از آموزشهای لازم برای این منصب، در هنگام کار در موقعیتهای شغلی سادهتر بهدست میآید. تحلیلگران مالی مشتاق معمولا با تخصص در زمینه خاصی از سرمایهگذاری شروع میکنند. پس از کسب سطحی از تجربهها، آنها اغلب تبدیل به مدیر سبد سهام (پورتفولیو) برای سهام شرکت یا مدیر سرمایه برای سرمایهگذاران فردی میشوند.
برای دانشجویانی که در مقطع کارشناسی رشتههای مالی را دنبال میکنند، کارآموزی نیز میتواند تجربهای در دنیای واقعی برای آموزشهای تئوری فراهم کند.
محیط کاری تحلیلگر مالی
تحلیلگر مالی معمولا بهصورت تماموقت در دفاتر اداری و با شرایط زیر کار میکند:
نشستن در یک میز برای مدت طولانی؛
استفاده از رایانهها، دستگاههای فکس، پرینتر و سایر تجهیزات اداری؛
سفرهای گاه به گاه برای دیدار با شرکتها یا مشتریها.
اکثر تحلیلگران مالی در شرکتهای سرمایهگذاری شاغل هستند، گرچه برخی از آنها در خدمات فنی و حرفهای، در شرکتها یا در صنعت بیمه فعالیت میکنند.
چگونه تحلیلگر مالی بشویم؟
برای ورود به این حرفه میتوانید با پیمودن گامهای زیر شروع کنید:
ادامه تحصیلات: انتظار میرود که تحلیلگر مالی حداقل مدرک کارشناسی، بهخصوص در رشتههایی در حوزه امور مالی، تجارت یا موارد مشابه دیگر، داشته باشد. موقعیتهای شغلی تحلیلگر مالی در منطقه جغرافیایی خود را جستجو کنید و سطح تحصیلات مورد نیاز در آگهی را ببینید. بهتر است در دورههای مدیریت ارشد کسبوکار (MBA) هم شرکت کنید تا بتوانید از آن به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده کنید و برای استخدامکنندگان بالقوه جذابیت بیشتری داشته باشید. اگر هنوز دبیرستانی هستید، بر دروس ریاضی و کامپیوتر بیشتر تمرکز کنید و یا به دنبال کارآموزی در یک شرکت سرمایهگذاری باشید.
کسب تجربه: از آنجا که شغل تحلیلگر مالی اغلب به بیش از ۱۰ سال تجربه نیاز دارد، در ابتدا به دنبال یک شغل سطح پایین و مقدماتی در شرکتهای سرمایهگذاری باشید. موقعیت شغلی که در آن بتوانید در امور مدیریت حسابهای سرمایهگذاری کمک کنید بهترین انتخاب است. همچنین حتما دریافت مدرکها و گواهینامههای معتبر غیردانشگاهی در زمینههای مرتبط را مد نظر داشته باشید.
بهروزرسانی رزومه: رزومه خود را با بالاترین سطح تحصیلات، مجوزها و گواهینامهها و سابقه کاری مربوطه خود بهروز کنید. حتما به مهارتهایی که در شغلهای قبلی کسب کردهاید و اکنون نیز مرتبط به حساب میآیند اشاره کنید. توضیحات شغلی را برای موقعیتهای تحلیلگر مالی مرور کنید و در کل رزومه خود از کلمات کلیدی استفاده کنید.
اقدام به درخواست شغل: آگهیهای استخدامی تحلیلگر مالی در منطقه جغرافیایی محل سکونت خود را جستجو کنید و براساس تجربه و تحصیلات خود موقعیتهایی را که برای آنها به بهترین نحو واجد شرایط هستید شناسایی کنید. با استفاده از رزومه بهروز شده و یک درخواست استخدامی مناسب، برای دریافت کار اقدام کنید.
خرید کتاب دست دوم حسابداری
خرید کتاب های حسابداری پیام نور
خرید کتابهای حسابداری مدرسان شریف
__________________________________________________________________________________________________
مطالب پیشنهادی:
| |