معرفی شغل مدیر مالی. چگونه مدیر مالی شویم؟

دسته بندی :

نویسنده : دست دو بوک

تاریخ درج :

حجم فایل :

معرفی شغل مدیر مالی. چگونه مدیر مالی شویم؟
معرفی شغل مدیر مالی. چگونه مدیر مالی شویم؟

مدیر مالی کیست؟
مدیر مالی فردی است که مسئولیت مدیریت و کنترل تمامی فعالیت‌های مالی یک سازمان را بر عهده دارد. به طور خلاصه، مدیر مالی مسئول سلامت مالی یک سازمان است. او گزارش‌های مربوط به مسائل مالی و فعالیت‌های سرمایه گذاری مستقیم را تهیه می‌کند و در راستای اهداف مالی بلند مدت سازمان خود، استراتژی و برنامه ارائه می‌دهد. فعالیت مدیران مالی در شرکت‌های مختلف، از جمله بانک‌ها و شرکت‌های بیمه است که اعداد و ارقام در آنها حرف اول را می‌زنند.
مدیران مالی به هیات مدیره در تصمیم گیری‌هایی که در سازمان تاثیرگذار هستند و به توانایی تحلیل نیاز دارند، کمک می‌کنند.
گذشته از کار با اعداد و ارقام، مدیران مالی باید به سایر اعضای سازمان خود نیز کمک کنند تا بتوانند به راحتی از پس گزارش‌های پیچیده بربیایند.
مدیر مالی باید دارای دانش و تجربه کافی در زمینه مالی و حسابداری باشد و توانایی ارتباط موثر با سایر اعضای سازمان را داشته باشد. همچنین، اخلاق حرفه‌ای، توانایی تحلیل و تصمیم‌گیری خوب و مهارت‌های رهبری نیز از جمله صفات مهمی هستند که مدیر مالی باید داشته باشد.

وظایف مدیر مالی
مهم‌ترین کار مدیر مالی همگام شدن با پیشرفت تکنولوژی و فناوری است، که باعث کم شدن زمان ارائه گزارش در شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌شود.
در قدیم مسئولیت اصلی مدیران مالی، نظارت بر امور مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها بوده است. اما در حال حاضر آنها بیشتر تجزیه و تحلیل داده‌ها را انجام می‌دهند و به مدیران ارشد درباره راه‌های افزایش سود ایده می‌دهند. آنها اغلب به صورت تیمی فعالیت می‌کنند و بسیاری آنها را به عنوان مشاور مدیران ارشد می‌شناسند.
کارهایی که مدیران مالی به طور معمول انجام می‌دهند، شامل موارد زیر می‌شود:
    تهیه صورتحساب‌های مالی، گزارش فعالیت‌های تجاری و ارائه پیش بینی‌های مالی
    نظارت بر جزء به جزء مسائل مالی سازمان، برای مطمئن شدن از رعایت تمام و کمال قانون
    نظارت بر کارمندانی که کار ارائه گزارش مالی و برنامه ریزی‌های مربوط به بودجه را انجام می‌دهند
    مرور کردن گزارش‌های مالی شرکت و ارائه راهکارهایی در راستای کاهش هزینه‌ها
    تجزیه و تحلیل بازار برای پیدا کردن فرصت‌هایی برای توسعه و پیشرفت
    کمک به مدیریت در تصمیم گیری‌های مالی
مدیران مالی همچنین کارهایی که مختص هر سازمان یا صنعت است، را نیز انجام می‌دهند. به عنوان مثال، مدیران مالی دولت باید در امور تخصیص بودجه و فرآیندهای برنامه ریزی آن مهارت داشته باشند و مدیران مالی که در سازمان‌های بهداشتی فعالیت می‌کنند، باید در مورد موضوعات مربوط به امور مالی بیمه و سلامت آگاهی داشته باشند. علاوه بر این، مدیران مالی باید از قوانین و مقررات ویژه مالیاتی که بر صنعت آنها تأثیر می‌گذارد، خبر داشته باشند.

تیپ شخصیتی مدیر مالی
تیپ شخصیتی مدیر مالی می‌تواند متنوع باشد و به عوامل مختلفی وابسته است. اما برخی از تیپ‌های شخصیتی که معمولاً در حرفه مدیریت مالی مشاهده می‌شود عبارت است از:
    تحلیل‌گر: مدیران مالی معمولاً دارای رویکرد عقلانی و تحلیلی هستند. آن‌ها به دنبال داده‌های مالی دقیق هستند و تمایل دارند بر اساس اطلاعات قابل ارزیابی و تجزیه و تحلیل‌های دقیق، تصمیم بگیرند.
    منظم و دقیق: مدیران مالی برای مدیریت صحیح مالی و حسابداری نیاز به دقت و دقت دارند. آنها باید قوانین و مقررات مالی را رعایت کنند و بتوانند جزئیات ریز را مدیریت کنند.
    رهبری و هدایتگر امور: مدیران مالی باید توانایی مدیریت تیم‌ها و رهبری در محیط‌های کاری را داشته باشند.
    مهارت‌های ارتباطی: مدیران مالی باید توانایی برقراری ارتباطات موثر با اعضای سازمان، شرکای تجاری و دیگر صاحبان منافع را داشته باشند.
    تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری: مدیران مالی باید توانایی تصمیم‌گیری در شرایط مالی پیچیده را داشته باشند و آماده باشند ریسک‌های مالی را به منظور دستیابی به هدف‌های سازمانی بپذیرند.
    انعطاف‌پذیری و سازگاری: مدیران مالی باید قابلیت سازگاری با تغییرات محیطی، تغییرات در قوانین و مقررات مالی و تغییرات در استراتژی‌های سازمان را داشته باشند.

مهارت های مورد نیاز مدیران مالی
مدیران مالی حسابداران خبره‌ای هستند. این افراد هوش و دانش صنعت دارند و اعتماد به نفس آنان نیز بالا است. یک مدیر مالی باید ذهن ریاضی قدرتمندی داشته باشد و مهارت حل مسئله را در خود تقویت کند. به دانش روز دنیا به‌خصوص در حیطه حسابداری و نرم‌افزارهای مدیریت مالی مجهز باشد و هم‌زمان جزئیات و کلیات فرآیندهای مالی را در نظر داشته باشد تا رسالت خود که سلامت مالی کسب‌وکار است را تامین کند.
به‌عنوان مثال با اجباری شدن ارسال صورت‌حساب شرکت‌های حقوقی و حقیقی به سامانه مودیان، یک مدیر مالی خبره باید بتواند اطلاعات و داده‌های کاملا به‌روز را کسب کند و به سرعت تغییرات و الزامات قانونی را وارد روند مالی و حسابداری سازمان کند.
بخشی  از مهارت‌های مورد نیاز مدیر مالی:
رهبری
مدیران مالی به عنوان جزئی از تیم مالی، با دیگر افراد سازمان همکاری مستقیمی دارند و به طور کلی پایه و اساس تیم‌های مالی هستند. مدیران مالی در سازمان‌ها، با اعتماد به نفس بالا و با استفاده از توانایی‌های خود در مسیر پیشرفت و افزایش بهره‌وری هر سازمانی قدم برمی‌دارند. رهبران کاربلد، توانایی هدایت دیگران، تیم و همچنین تفویض وظایف دارند. مدیران مالی خوب با داشتن مهارت رهبری، مسئولیت تمام مسائل مالی شرکت را بر عهده می‌گیرند و راهکارهایی مؤثر برای افزایش اعتماد بین اعضای سازمان ارائه می‌دهند.
تجزیه و تحلیل داده‌ها
مدیران مالی باید توانایی تجزیه و تحلیل دقیق داده‌های مالی را داشته باشند. آنها باید بتوانند اطلاعات مالی را مورد بررسی قرار داده و الگوها و روندهای مالی را شناسایی کنند تا به تصمیمات صحیحی درباره سرمایه‌گذاری‌ها، بودجه‌بندی و سایر مسائل مالی برسند.
تحلیل ریسک
مدیران مالی باید توانایی تحلیل و ارزیابی ریسک‌های مالی را داشته باشند. آنها باید بتوانند ریسک‌های مختلف را شناسایی کرده و احتمال و تأثیر آنها را ارزیابی کنند. این شامل تحلیل ریسک مالی، ریسک بازار، ریسک اعتباری و سایر ریسک‌های مربوط به فعالیت‌های مالی سازمان است.
استراتژی‌ بندی
مدیران مالی باید توانایی برنامه‌ریزی و استراتژی‌بندی مالی را داشته باشند. آنها باید بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق و ریسک‌پذیری موجود، استراتژی‌های مالی مناسبی را تعیین کنند و به تصمیماتی که به دست آورده‌اند، پایبند باشند.
ارزیابی سناریوها
مدیران مالی باید توانایی ارزیابی سناریوهای مختلف را داشته باشند. آنها باید بتوانند تأثیر تغییرات مختلف در متغیرهای مالی را پیش بینی کنند و رویکردهای مختلف را برای مدیریت ریسک‌ها و تصمیم‌گیری‌های مالی ارائه دهند.
ارزیابی عوامل خارجی
مدیران مالی باید توانایی ارزیابی عوامل خارجی که بر عملکرد مالی سازمان تأثیر می‌گذارند را داشته باشند. این شامل عوامل اقتصادی، قانونی و رقابتی است. آنها باید قدرت تحلیل و پیش‌بینی تأثیر این عوامل را داشته باشند.
تسهیم ریسک
مدیران مالی باید توانایی تسهیم و تخصیص ریسک‌های مالی را در سازمان داشته باشند. آنها اهمیت تسهیم ریسک در بین اعضای سازمان با توجه به نیازها و تخصص هر فرد برای بهبود مدیریت ریسک‌ها را درک کنند.
ارتباطات مؤثر
مدیران مالی برای تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری موفق باید توانایی ارتباطات موثر را داشته باشند. آنها باید بتوانند اطلاعات مالی پیچیده را به طور قابل فهم برای اعضای سازمان و صاحبان منافع دیگر منتقل کنند و همکاری با دیگر اعضای سازمان را تسهیل کنند.
مدیریت استرس
مدیریت مالی ممکن است با فشارها و استرس‌های زیادی همراه باشد. بنابراین، مدیران مالی باید توانایی مدیریت استرس و انجام تصمیمات در شرایط فشار را داشته باشند.
اخلاق حرفه‌ای
مدیران مالی باید از اخلاق حرفه‌ای بالا برخوردار باشند. آنها باید قوانین و مقررات مالی را رعایت کنند و به منافع سازمان و صاحبان منافع توجه کنند.

مدیر مالی در کجا کار می‌کند؟
مدیران مالی با مدیران ارشد و بخش‌هایی که اطلاعات، اعداد و ارقام مورد نیاز مدیران مالی را تهیه می‌کنند، به صورت نزدیک همکاری می‌کنند. آنها می‌توانند در بسیاری از سازمان‌های مختلف از جمله بخش‌های ‌دولتی و خصوصی مانند شرکت‌های چند ملیتی، خرده فروشان، مؤسسات مالی، بانک‌ها، خیریه‌ها، شرکت‌های تولیدی، دانشگاه‌ها و مشاغل عمومی مشغول به کار شوند.

چگونه مدیر مالی شویم؟
افرادی که می‌خواهند به عنوان مدیر مالی استخدام شوند در گام اول باید در رشته‌های مرتبط با این شغل مدارج علمی را طی کنند. برای طی کردن این مسیر ابتدا باید دید رشته مربوط به مدیر مالی چیست؟ رشته تحصیلی مربوط به این شغل، رشته مدیریت مالی است. البته متقاضیان می‌توانند از طریق سایر رشته‌های مدیریت نیز وارد این رشته و شغل‌های مرتبط با آن ازجمله مدیر مالی شوند.

چگونه مهارت خود را در مدیریت مالی افزایش دهیم
مدیر مالی شدن، شاید یکی از آرزوهای تمام افرادی باشد که در این زمینه تحصیل می‌کنند. برای موفق شدن در این حوزه باید مهارت‌های خود را افزایش دهید. در اینجا چند روش وجود دارد، که مدیران مالی می‌توانند با استفاده از آنها موقعیت شغلی خود را بهبود بخشند.
    بیشتر درباره فناوری بدانید. فناوری در حال حاضر به بخش عمده تمام کسب و کارها تبدیل شده است و نبودن آن در هر کسب و کاری یک خلا محسوب می‌شود. مدیران مالی می‌توانند با طی کردن دوره‌هایی، دانش خود را در زمینه فناوری اطلاعات افزایش دهند و رزومه کاری خود را بهتر کنند.
    دنبال گرفتن مدارک بیشتر باشید. مدیران مالی معمولاً دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس هستند، اما گرفتن مدارک بالاتر در زمینه اقتصاد، امور مالی یا مدیریت می‌تواند به شما برای پیشرفت کمک کند.

بازار کار و آینده شغلی رشته مدیریت مالی در ایران
به دلیل گسترش امور مالی و پشرفت های ی دولت در زمینه نظام های اقتصادی، فرصت های شغلی خوبی برای این رشته وجود دارد. فارغ التحصیلان این رشته باید در دوران دانشگاه تسلط کافی را روی مباحث مالی و سودآوری، به دست بیاورند تا بتوانند با اثبات مهارت های خود در محیط های کاری بسیار عالی مشغول به کار شوند.
فرصت های شغلی برای مدیران مالی
فارغ التحصیلان کاربلد این رشته می توانند در فرضت های شغلی بیمه و مدیریت ریسک و مهندسی، بانک ها، شرکت های سرمایه گذاری، بخش های تامین مالی و اعتباری، تامین اعتبارات مالی در بانک ها، پست های معاونت مالی، ارزیابی اقتصادی پروژه ها، ارزیابی اقتصادی شرکت های سرمایه گذاری، ارزیابی بورس اوراق بهادار و…. مشغول به کار شوند.
برخی دیگر از فارغ التحصیلان مدیران مالی با توجه به علاقه و شرایط دیگر تصمیم می گیرند در مراکزی دیگر و با سمت های شغلی دیگر مانند کارشناس پشتیبانی نرم افزار، رئیس بانک، مدیر مالی، مدیر خرید و تدارکات، کارشناسی امور مالیاتی، تحلیل گر مالی، کارشناس گمرک، کارمند بانک، کارشناس تحقیقات بازار، کارگزار بیمه و …. مشغول به کار شوند.

خرید کتاب دست دوم حسابداری
خرید کتاب های حسابداری پیام نور

خرید کتابهای حسابداری مدرسان شریف

__________________________________________________________________________________________________

مطالب پیشنهادی:

| مشاوره نوشتن پروپوزال در رشته های مختلف | | |

| | | |

| | | |

| | |

| | | |

| | | |

| | | |

| |


نظرات کاربران

عبارت امنیتی
0